MORCOVI
Calitatea I,
Morcovi cu aspect proaspăt, întregi, sănătoşi/ fără defecte cauzate de boli şi dăunători, fără lovituri mecanice, netrecuţi în tija florală, nelemnificaţi, fără umiditate exterioară anormală, fără gust şi/sau miros străin.
Morcovii trebuie să fie netezi, formă regulată, fără strivituri sau crăpături, neatacaţi de ger, prezentând caracteristicile tipice solului.
Se admit uşoare defecte, cu condiţia ca ac...
MORCOVI
Calitatea I,
Morcovi cu aspect proaspăt, întregi, sănătoşi/ fără defecte cauzate de boli şi dăunători, fără lovituri mecanice, netrecuţi în tija florală, nelemnificaţi, fără umiditate exterioară anormală, fără gust şi/sau miros străin.
Morcovii trebuie să fie netezi, formă regulată, fără strivituri sau crăpături, neatacaţi de ger, prezentând caracteristicile tipice solului.
Se admit uşoare defecte, cu condiţia ca acestea să nu modifice nici aspectul general, nici calitatea şi nici prezentarea produsului.
Se admit:
- uşoare defecte de formă;
- uşoare defecte de culoare;
- uşoare crăpături cicatrizante;
- uşoare rupturi sau răni cauzate de manipulare sau spălare la maxim 2% din morcovi.