CNCF "CFR"- S.A. administrează o reţea feroviară de cca 20.000 km lungime desfăşurată, a şaptea ca mărime din Europa, peste 900 staţii CF, care conectează linii interop şi neinterop si oferă operat feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcţională, eficientă şi ecologică, pe care transportul de călători şi mărfuri se derulează sigur, în orice anotimp, zi noapte, indif de cond meteorologice, conf tar...
CNCF "CFR"- S.A. administrează o reţea feroviară de cca 20.000 km lungime desfăşurată, a şaptea ca mărime din Europa, peste 900 staţii CF, care conectează linii interop şi neinterop si oferă operat feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcţională, eficientă şi ecologică, pe care transportul de călători şi mărfuri se derulează sigur, în orice anotimp, zi noapte, indif de cond meteorologice, conf tarifelor stab. Staţia Mărăşeşti este situată la km 218+402 la confluenţa liniei CF Ploieşti Sud – Vicşani cu liniile CF Mărăşeşti – Tecuci şi Mărăşeşti - Panciu, pe linie cu cale dublă, electrificată, dotată cu BLA. Clădirea de călători a staţiei CF Mărăşeşti este monument istoric se află pe Lista Monumentelor Istorice 2015 la nr crt. 276, obiectivul "Gara Mărăşeşti" cod LMI VN-II-m-B-06518, str. Doinei nr. 1.Obiectivul gen este îmbunătăţirea competitivităţii ec a României prin dezv infrastruct de transport care facilitează integr ec în UE, contribuind la dezv pieţii interne, cu scopul de a crea cond pt creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a conexiunii în reţeaua CF europeana.
În cadrul proiectului de modernizare a staţiei Mărăşeşti se vor realiza intervenţii la clădirea de călători, peronul principal, si linia CF aferenta, fiind necesar să respecte normele de interoperabilitate, sa asigure conformitatea cu standardele şi de legislaţia europeană/internaţională specifice, în vigoare, precum şi să asigure confort sporit şi acces facil pentru pasageri, inclusiv pentru pasagerii cu dezabilităţi locomotorii.
Indicatori minimali ai investiţiei: Număr şi suprafaţă clădiri de călători modernizate = 1 cu 2.375 mp; Număr peroane modernizate = 1 cu 305 m.p
Proced de atribuire a ctr pt realiz. obiectiv "Moderniz/reabilitarea a 47 de st CF din România" - Lot SRCF Galaţi, staţiile Râmnicu Sărat, Adjud, Făurei, Mărăşeşti - staţia MĂRĂŞEŞTI, este iniţiată sub incidenţa unei clauze suspensive în sensul că încheierea ctr este condiţionată de obţinerea/aprob finanţării, semnarea ctr fiind posibilă doar în sit în care se respecta disp ref la angajarea chelt din bugetele care intră sub incidenţa legisl privind finanţele publice. Daca, indiferent de motive, obţinerea/aprob finanţării lucr din fonduri de la bugetul de stat şi/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, Entitatea Contractantă va aplica prev art. 225 alin (1) lit. c), din Legea nr. 99/2016. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că EC şi/sau Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi orice altă structură funcţională implicată în implementarea acestui proiect şi/sau Guvernul României nu pot fi consideraţi răspunzători pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire/nesemnarea ctr de lucrări, în termenul propus.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea cond suspensive de mai sus, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă. În funcţie de derularea proced de achiziţie, EC estimeaza că este posibil să obţină finanţarea nec semnării contr în trimestrul al IV-lea al anului 2024. Orice operator ec interesat are dreptul de a solicita clarif/inform suplim în leg cu documentaţia de atribuire cu 22 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.EC va răspunde clar şi complet tuturor solicit de clarif/inf suplim în leg cu documentaţia de atribuire în a 12-a zi înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. EC nu va răspunde la solicit de clarif transmise după data limită stabilită.Orice solicit de clarif tb transmisă în SEAP, semnată cu semnătură electronică extinsă.