Prin modernizarea staţiei C.F. Gara de Nord Bucureşti se doreşte Reabilitarea şi modernizarea corpurilor de clădire de călători existente aferente staţiei C.F., (inclusiv consolidarea acestora, conform expertizei tehnice), mai precis corpurile A, B, C, care delimitează Piata Gării de Nord si în care se desfăsoară activitatea personalului feroviar si în care se află spatiile destinate călătorilor, cuprinzând şi spaţiile gale...
Prin modernizarea staţiei C.F. Gara de Nord Bucureşti se doreşte Reabilitarea şi modernizarea corpurilor de clădire de călători existente aferente staţiei C.F., (inclusiv consolidarea acestora, conform expertizei tehnice), mai precis corpurile A, B, C, care delimitează Piata Gării de Nord si în care se desfăsoară activitatea personalului feroviar si în care se află spatiile destinate călătorilor, cuprinzând şi spaţiile galeriilor comerciale dintre corpuri şi peroane, conform Variantei I a Studiului de Fezabilitate.
Categoriile de lucrări se vor concentra pe facilităţile acordate călătorilor, reamenajarea şi reconfigurarea spaţiilor cu accent pe mobilitate urbană, reabilitarea construcţiilor monument cu valoare istorică, reamenajarea zonelor interioare sau perimetrale gării pentru îmbunătăţirea conexiunii staţiei de cale ferată la localitate, eliminarea elementelor nociv arhitecturale cu caracter provizoriu care nu îşi mai au locul în configuraţia unei gări de nivel european.
Prin proiectul propus nu se va modifica regimul de înăltime existent si nu se vor face modificări ale coeficientilor urbanistici sau ale retragerilor fată de aliniament.
Complexitatea lucrărilor de intervenţie impun de asemenea etapizarea realizării lucrărilor care să nu întrerupă funcţionarea terminalului Gara de Nord şi activitatea curentă a personalului feroviar din cadrul SRCF Bucureşti.
Respectând concluziile din expertiza tehnică se vor executa lucrări de intervenţie care să aducă în parametrii normali de funcţionare şi siguranţă, armonizându-le cu recomandările expertului pentru monumente istorice, respectiv audit energetic.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/informatii suplimentare în legătură cu documentatia de atribuire pâna în a 22-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Entitatea contractantă va răspunde în mod clar si complet tuturor solicitărilor de clarificări/informatii suplimentare în legătură cu documentatia de atribuire în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va răspunde la solicitările de clarificări transmise după data limită stabilită.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP, semnată cu semnatură electronică extinsă.
Informatii suplimentare pot fi obtinute de la: adresa mentionată mai sus.
Ofertele, candidaturile sau cererile de participare trebuie depuse la: adresa mentionată mai sus.