Serviciile şi lucrările descrise sunt aferente obiectivului de investiţii "Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Ariceştii Rahtivani – proiectare DALI şi asitenţă tehnică, consultanţă depunere cerere de finanţare AFM, etapa II".
Aşadar, prin proiectul tehnic, elaborat la faza de proiect: PTH, se propun lucrări de intervenţie pentru creşterea eficienţei sistemului de iluminat public în Comuna Ariceştii Rahtiv...
Serviciile şi lucrările descrise sunt aferente obiectivului de investiţii "Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Ariceştii Rahtivani – proiectare DALI şi asitenţă tehnică, consultanţă depunere cerere de finanţare AFM, etapa II".
Aşadar, prin proiectul tehnic, elaborat la faza de proiect: PTH, se propun lucrări de intervenţie pentru creşterea eficienţei sistemului de iluminat public în Comuna Ariceştii Rahtivani.
Se presupune efectuarea urmatoarelor lucrari principale:
• inlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu LED confectionate din
materiale ecologice (aluminiu) si care la sfarsitul duratei de viata se pot recicla ;
Aparatele de iluminat cu LED utilizate sunt astfel proiectate incat limiteaza, prin solutia constructiva a partii optice, poluarea luminoasa, jar in cazul unui defect de retea ce poate produce aprinderea acestuia, materialele utilizate nu intretin arderea ;
• implementarea unui sistem de telegestiune, la nivelul intregului sistem de iluminat public
existent si propus de produs (anexate prezentei documentatii) si vor fi integrate intr-un sistem de management prin telegestiune al SIP.
Nota: Având in vedere ca lucrările propuse in acest proiect/aceasta etapa sunt in completarea unui alt proiect (Etapa I, si tot prin AFM), se va avea in vedere interconectarea celor doua etape in una singura. In final, sistemul de telegestiune va monitoriza si deservi intr-un singur centru de comanda, întregul sistem de iluminat public al Beneficiarului.
Varianta constructiva presupune montarea aparatelor de iluminat pe stalpi existenti si implementarea unui sistem de telegestiune, dupa cum urmeaza:
Aparat de iluminat LED cu telegestiune in punct luminos 22 W - 128 buc
Aparat de iluminat LED cu telegestiune in punct luminos 60 W - 334 buc
Sistem de telemanagement al iluminatului public in punct luminos - 462 module puncte luminoase
Punct de aprindere dotat cu sistem de telegestiune – 1 buc
Senzorul multifunctional AIL 60W – 4 buc
Sistemul de telemanagement ce urmeaza a fi instalat are in componenta sa si un program de dimming pentru sporirea eficientei energetice a sistemului de iluminat stradal si reducerea costurilor aferente cu energia electrica; astfel este redus fluxul luminos al lampilor, in intervale orare cu trafic redus si absenta, aproape in totalitate, a circulatiei pietonale.
Pe langa contorizarea clasica a energiei electrice prin intermediu unui contor electronic cu masura directa, sistemul de iluminat propus are in componeta sa si un sistem de telegestiune care permite monitorizarea energiei dupa cum urmeza:
La nivelul tiecarui aparat de iluminat - fiecare punct luminos poate fi controlat individual, poate fi comandata reducerea fluxului luminos sau pornirea on oprirea acestuia in orice moment. Astfel, se pot obtine informatii despre starea punctului luminos, consumul de energie, precum si avariile aparute care sunt raportate in permanenta, inregistrate si stocate pe o perioada nedeterminatii intr-o baza de date externa.
La nivelul tiecarui punct de aprindere — fiecare punct de aprindere are prevazut un dispozitiv (parte a sistemului de telegestiune) de control si monitorizare ce permite monitorizarea parametrilor electrici la nivelul fiecarui punct de aprindere, inclusiv informatii despre consumul total de energie.
La nivel de sistem — sistemul propus are posibilitatea de a emite si exporta rapoarte in timp real despre consum de energie, defecte, stare de functionare sistem/aparate de iluminat.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire. În măsura în care solicitările de clarificare sunt primite cu cel puţin 10 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor acestor solicitări de clarificare în a 7-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.