Achiziţionarea lucrarii de modernizare trecere la nivel de la km 172+294 intre statiile Faurei-Dedulesti si dublarea semibarierelor de la instalatia BAT este necesară pentru implementarea prevederilor art.31, alin.3 din Legea 154/2018 pentru completarea OG 43/1997 privind regimul drumurilor si ca urmare a cresterii traficului rutier, pentru imbunatatirea sigurantei circulatiei la trecerea la nivel, pentru fluidizarea trafic...
Achiziţionarea lucrarii de modernizare trecere la nivel de la km 172+294 intre statiile Faurei-Dedulesti si dublarea semibarierelor de la instalatia BAT este necesară pentru implementarea prevederilor art.31, alin.3 din Legea 154/2018 pentru completarea OG 43/1997 privind regimul drumurilor si ca urmare a cresterii traficului rutier, pentru imbunatatirea sigurantei circulatiei la trecerea la nivel, pentru fluidizarea traficului rutier si reducerea timpilor de asteptare.
Trecerea la nivel propusa pentru modernizare/reparatie necesita amenajarea cu dale elastice, reabilitare infrastructura si suprastructura CF, lucrari de amenajare a drumului in zona TN, adaptarea/ demontarea/ remontarea/ inlocuirea si protectia instalatiilor feroviare afectate de lucrarile de interventie, iar pentru trecerea la nivel se va dota suplimentar cu inca doua semibariere, conform cerinţelor din proiectul tehnic de executie (PTE nr.235).
Ţinând cont de reglementările privind finanţele publice referitoare la programele de investitii, procedura de atribuire se desfăşoară sub incidenţa unei clauzei suspensive, ce are ca obiect condiţionarea finalizării procedurii de atribuire a contractului de lucrări prin încheierea contractului astfel:
- Procedura de atribuire a contractului de achiziţie sectorială este iniţiată sub incidenţa unei clauze suspensive în sensul că încheierea contractului de achiziţie sectorială este condiţionată de alocarea creditelor angajament / bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului de lucrări, făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.
- Având în vedere dispoziţiile Legii nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale şi HG nr. 394/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Entitatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor angajament / bugetare cu această destinaţie.
- În cazul în care, indiferent de motive, sumele nu vor fi alocate, Entitatea Contractanta, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a aplica prevederile art. 225 alin. 1 lit. c), teza a II-a din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie sectorială.
- ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că Entitatea Contractantă si/sau Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu pot fi consideraţi răspunzători pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire / nesemnarea contractului de lucrări, în termenul propus.
- Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiei suspensive de mai sus, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
NOTA: Se estimează că perioada pe parcursul căreia se aplică clauza suspensivă este de 12 luni de la aprobarea raportului procedurii. Având ȋn vedere acest aspect, ofertanţii vor avea ȋn vedere prelungirea valabilităţii ofertei, la solicitarea entităţii contractante, până la ȋncheierea contractului de lucrări.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire până în a 22-a zi înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Entitatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire în a 12-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va răspunde la solicitările de clarificări transmise după data limită stabilită.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP, semnată cu semnătura electronică extinsă.