Ministerul Fondurilor Europene prin Serviciul Comunicare Instrumente Structurale (SCIS) asigură informarea şi promovarea programelor operaţionale gestionate şi, în consecinţă, îndeplinirea obligaţiilor de comunicare pe care le au Autorităţile de Management, în conformitate cu Regulamentul (UE) 1303/2013.
În acest sens, instituţia pregăteşte un proiect pentru promovarea Programului Capital Uman 2014-2020 (POCU). Scopul proi...
Ministerul Fondurilor Europene prin Serviciul Comunicare Instrumente Structurale (SCIS) asigură informarea şi promovarea programelor operaţionale gestionate şi, în consecinţă, îndeplinirea obligaţiilor de comunicare pe care le au Autorităţile de Management, în conformitate cu Regulamentul (UE) 1303/2013.
În acest sens, instituţia pregăteşte un proiect pentru promovarea Programului Capital Uman 2014-2020 (POCU). Scopul proiectului este să sporească vizibilitatea şi valoarea investiţiilor în resurse umane realizate din fonduri europene. Programul Operaţional Capital Uman stabileşte priorităţile de investiţii din fonduri europene, obiectivele şi acţiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane. Programul contribuie la promovarea unor locuri de muncă durabile şi de calitate şi sprijinirea mobilităţii lucrătorilor, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, realizarea de investiţii în domeniul educaţiei şi al formării profesionale în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieţii. Publicul ţintă al campaniei de comunicare este publicul general, 18+, naţional.
Printre serviciile care urmează a fi achiziţionate în cadrul acestui proiect sunt producerea a 30 de minidocumentare video HD şi distribuirea lor prin canale online, prin mass-media şi la evenimente.
Pentru stabilirea conţinutului minidocumentarelor, Ministerul Fondurilor Europene va selecta 30 de proiecte care urmează a fi promovate şi va pune la dispoziţia ofertantului fişe şi date de contact ale beneficiarilor acestora. Aşadar, filmările vor avea loc în localităţile de implementare a proiectelor, aflate în toate regiunile României.
Fiecare material va prezenta câte un astfel proiect finanţat din Programul Operaţional Capital Uman, într-un format jurnalistic, accesibil, atractiv şi dinamic. Durata fiecărui minidocumentar va fi de 3-5 minute. Din fiecare material video se va extrage câte un spot de 30 de secunde pentru difuzare pe canalele sociale sau în jurnalele de ştiri. Minidocumentarele vor fi realizate în limba română, cu subtitrare în limba engleză.
Minidocumentarele vor fi difuzate pe un canal naţional de televiziune:
• materialele de 3 minute vor fi difuzate în cadrul emisiunilor TV specializate;
• materialele de 30 de secunde vor fi difuzate în jurnalele de ştiri şi nu vor fi încadrate în intervalul destinat publicităţii;
• seria de mini-documentare va fi promovată în cadrul postului care o difuzează;
• materialele vor fi publicate pe cel puţin 3 site-uri de ştiri şi informaţii generale, selectate din top 20 în clasamentul site-urilor de ştiri şi informaţii generale româneşti, care oferă servicii de video hosting.
Prestatorul va realiza şi administra o pagina web interactivă după modelul http://onortesomosnos.jn.pt în care se vor regăsi toate materialele produse. Pagina va oferi posibilitatea publicului să voteze proiectele preferate.