Compoziţia la 100 ml lapte reconstituit:
----------------------------------------
Kcal = 67-80
KJ = 250-335
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Proteine: 1,5-2,5 g din care: Albumină min. 40%
Conţinutul în proteine poate
fi mai mic (1,2 g) numai în
ca...
Compoziţia la 100 ml lapte reconstituit:
----------------------------------------
Kcal = 67-80
KJ = 250-335
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Proteine: 1,5-2,5 g din care: Albumină min. 40%
Conţinutul în proteine poate
fi mai mic (1,2 g) numai în
cazul în care conţinutul în
aminoacizi este echilibrat, cu
biodisponibilitate crescută.
Concentraţia optimă a unor
aminoacizi esenţiali (g AA/16 g
azot proteic):
- triptofan = 2,0-2,5
- treonină = 5,3-6
- valină = 5,9-7
- izoleucină = 5,7-6,5
- leucină = 11,5-12
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lipide: 3,3-3,7 g din care: Acizi graşi
polinesaturaţi (acid
linoleic) min. 0,4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Glucide: 7-10 g din care: Lactoză min. 4,6 g
Zaharoză max. 2,2 g
Polizaharide (amidon,