Mierea este un produs obtinut de albine in exclusivitate, din nectarul florilor sau din sucurile dulci ale partilor vii ale plantelor pe care albinele le colecteaza, le transforma, le combina cu substantele lor specifice, le depoziteaza si le lasa la macerat in fagurii de miere. acest aliment poate fi fluid, vascos sau cristalizat; mierea poate fi dupa originea nectarului monoflora si poliflora; Mierea nu trebuie sa contina...
Mierea este un produs obtinut de albine in exclusivitate, din nectarul florilor sau din sucurile dulci ale partilor vii ale plantelor pe care albinele le colecteaza, le transforma, le combina cu substantele lor specifice, le depoziteaza si le lasa la macerat in fagurii de miere. acest aliment poate fi fluid, vascos sau cristalizat; mierea poate fi dupa originea nectarului monoflora si poliflora; Mierea nu trebuie sa contina corpuri organice sau neorganice straine de compozitia sa, cum ar fi: mucegaiul, insectele, fragmentele de insecte, puieti sau impuritati, cand mierea este comercializataca atare sau utilizata in alt produs pentru consumul uman. Culoare galbena; miros si gust: placut, dulce; Mierea nu trebuie sa contina substante peste limitele prezavute de legislatia in vigoare, pentru a nu periclita sanatatea umana;
Conform H.G. nr 106/2002 privind etichetarea alimentelor cu modificări şi completări, toate produsele vor fi ambulate şi etichetate cu indicaţii privind: Denumirea produsului-sortiment; Modul de păstrare; Compoziţie; Data de fabricaţie; Termen de valabilitate; Denumirea, marca şi adresa societăţii producătoare; În cazul produselor din import să fie înscrise numele şi sediul importatorului sau al distribuitorului înregistrat în România; Menţiune care să permită identificarea lotului; Cantitatea netă ptr.produsul preambalat; Data durabilităţii minimale.