Mierea este produsul natural obtinut de albine in exclusivitate din nectarul florilor sau din sucurile dulci de pe alte parti ale plantelor verzi, pe care acestea le recolteaza, le imbunatatesc cu substante proprii, le prelucreaza intr-un mod specific si le depoziteaza in celulele fagurilor din stup sub forma de miere .
Proprietati organoleptice
Aspect: Curat, omogen, fara impuritati, fara spuma
Consistenta :Se admite crist...
Mierea este produsul natural obtinut de albine in exclusivitate din nectarul florilor sau din sucurile dulci de pe alte parti ale plantelor verzi, pe care acestea le recolteaza, le imbunatatesc cu substante proprii, le prelucreaza intr-un mod specific si le depoziteaza in celulele fagurilor din stup sub forma de miere .
Proprietati organoleptice
Aspect: Curat, omogen, fara impuritati, fara spuma
Consistenta :Se admite cristalizarea incipient (aspectul usor opalescent ) cu mentinerea consistentei fluide, fara depuneri de cristale
Culoare: Specifica nectarului florilor din care provine
Miros si gust :Gust pronuntat dulce, cu aroma discrete, specifica nectarului florilor din care provine.
Proprietati fizico-chimice
Apa, %, max. 20
Cenusa, %, max. 0,5
Aciditate, cm³ NaOH solutie 1 n la 100 g miere, max. 4
Zahar reducator exprimat in zahar invertit, %, min. 70
Substante insolubile in apa, %, max. 0,1
Proprietati microbiologice
Drojdii si mucegaiuri : max. 100 / g.
- Fara adausuri straine, zahar, coloranti conservanti chimici