Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră intenţionează să achiziţioneze servicii de mentenanţa preventivă şi corectivă a Sistemului de Supraveghere la Dunăre în judeţul Caraş Severin (SCOD). SCOD este un sistem rezultat din integrarea mai multor tipuri de senzori şi echipmente de procesare a datelor, oferind informaţii în timp real asupra activităţilor desfăşurate în zona de frontieră cu Serbia, precum şi asistarea pe...
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră intenţionează să achiziţioneze servicii de mentenanţa preventivă şi corectivă a Sistemului de Supraveghere la Dunăre în judeţul Caraş Severin (SCOD). SCOD este un sistem rezultat din integrarea mai multor tipuri de senzori şi echipmente de procesare a datelor, oferind informaţii în timp real asupra activităţilor desfăşurate în zona de frontieră cu Serbia, precum şi asistarea personalului PFR în realizarea misiunilor specifice. Echipamentele care compun sistemul şi asigură supravegherea frontierei de stat a României în zona de responsabilitate a acesteia, se găsesc instalate în cadrul unor puncte de supraveghere locală (PSL) dispuse pe malul Dunării. Informaţiile colectate de senzorii existenţi în aceste PSL-uri (radare, sisteme integrate de observare, console de supraveghere şi operare, servere, etc) sunt procesate cu ajutorul echipamentelor IT&C şi transmise în Centrele de comandă şi control prin intermediul reţelelor de comunicaţii de tip radio-releu sau fibră optică. Având în vedere cele precizate mai sus, se impune menţinerea în stare de funcţionare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, a Sistemului de Supraveghere la Dunăre în judeţul Caraş-Severin prin asigurarea serviciilor de mentenanţă precum şi a pieselor de schimb.
Astfel, pentru a menţine componentele IT&C şi radarele în funcţiune la parametri optimi de funcţionare se impune încheierea unor acorduri cadru noi pentru servicii de mentenanţă preventivă şi corectivă (inclusiv reparaţii în fabrică), pe o perioadă de 24 luni fiecare, atât pentru echipamentele IT&C, cât şi pentru subsistemul radar de tip EL/M 2105, pe 2 ani, până la momentul modernizării.
În acest sens, pentru asigurarea mentenanţei preventive şi corective a echipamentelor IT&C şi radare din cadrul SCOD se va organiza o nouă procedură de achiziţie de servicii de mentenanţă, cu finanţare din mai multe surse (fonduri externe nerambursabile, bugetul de stat), în vederea încheierii a 2 noi acorduri-cadru, pe o perioadă de 24 luni fiecare, care să cuprindă servicii de mentenanţă preventivă şi corectivă pentru echipamentele IT&C şi radare. Ţinând cont de experienţa acumulată în cadrul derulării acordurilor cadru menţionate mai sus privind serviciile de mentenanţă, activităţile solicitate în noul caiet de sarcini au fost ajustate şi adaptate în concordanţă cu aspectele constatate în această perioadă.
Solicitările de clarificare în legatură cu documentaţia de atribuire se vor transmite doar prin intermediul SEAP (https://e-licitatie.ro), prin accesarea secţiunii dedicate "Întrebări" din detaliul procedurii de atribuire aflate în desfăşurare. Autoritatea contractanta va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în a 11-a zi înainte de termenul limită de depunere a ofertelor, în măsura în care aceste solicitări au fost transmise în termenul menţionat la SECŢIUNEA I, respectiv 19 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.
ATENŢIE!!! Pentru respectarea principiului tratamentului egal, operatorii economici interesaţi vor respecta prevederile notificării ANAP nr. 247 cu privire la modalitatea de transmitere a solicitărilor de clarificări şi a informaţiilor suplimentare la documentaţiile de atribuire / răspunsurile formulate în cazul desfăşurării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică prin intermediul mijloacelor electronice (on-line), în sensul ca documentele ataşate la secţiunea "Întrebări" NU VOR CONŢINE DATELE DE IDENTIFICAREA ALE ACESTORA, întrucât acestea vor deveni publice în momentul transmiterii răspunsului de către autoritatea contractantă!