MEDIU T.S.I. (Triple Sugar Iron Agar) 1.Compozitie: Peptonã din caseina 15 g/l Peptona pancreatica din carne 5 g/l Extract de carne 3 g/l Yeast extract 3 g/l Lactoza 10 g/l Zaharoza 10 g/l Glucozã 1 g/l Sulfat feros 0,5 g/l Tiosulfat de sodiu 0,3 g/l Rosu fenol 0,024 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 12 g/l pH = 7,2 ± 0,1 2.Prezentare : Tuburi cu 7 ml mediu 3.Principiu si interpretare Este un mediu recomandat pe...
MEDIU T.S.I. (Triple Sugar Iron Agar) 1.Compozitie: Peptonã din caseina 15 g/l Peptona pancreatica din carne 5 g/l Extract de carne 3 g/l Yeast extract 3 g/l Lactoza 10 g/l Zaharoza 10 g/l Glucozã 1 g/l Sulfat feros 0,5 g/l Tiosulfat de sodiu 0,3 g/l Rosu fenol 0,024 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 12 g/l pH = 7,2 ± 0,1 2.Prezentare : Tuburi cu 7 ml mediu 3.Principiu si interpretare Este un mediu recomandat pentru teste biochimice, utilizat la analiza carnii, laptelui si a altor produse alimentare( test de confirmare pentru Salmonella si de identificare a bacililor Gram-negativi). 4.Recomandari de pastrare: Se pastreaza in flacoane de sticla bruna la temperaturi sub 30 °C ferite de lumina 5.Valabilitate: 2 luni in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare.
MEDIU MIU (UREEA AGAR BASE) 1. Compozitie : Triptona 30,00 Fosfat monopotasic 2,00 Triptofan 2,00 Clorurã de sodiu 5,00 Glucozã 0,50 Agar 3,50 Rosu fenol 0,08 pH=6,9±0,2. 2.Prezentare : Tuburi cu 7 ml mediu 4.Recomandari de pastrare: Flacoanele cu mediu se pastreaza la temperaturi sub 30 °C. 5.Valabilitate: 2 luni, in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare.