Conditii refuzate: MEDIU II SOLID (SABOURAUD DEXTROSE AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Glucoza 20 g/l Agar bacteriologic 15 g/l pH = 5,8 ?0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Mod de utilizare: Mediul se repartizeaza aseptic in tuburi sau recipienti de diferite capacitati se verificã pH-ul si, dacã este cazul, se ajusteazã la valoarea 5,8 ?0,2, folosind o solutie de NaOH 10%. Insamantarea se face cu...
Conditii refuzate: MEDIU II SOLID (SABOURAUD DEXTROSE AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Glucoza 20 g/l Agar bacteriologic 15 g/l pH = 5,8 ?0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Mod de utilizare: Mediul se repartizeaza aseptic in tuburi sau recipienti de diferite capacitati se verificã pH-ul si, dacã este cazul, se ajusteazã la valoarea 5,8 ?0,2, folosind o solutie de NaOH 10%. Insamantarea se face cu ansa ori pipeta, iar incubarea la 24-28°C dureaza 10 zile. 4.Principiu si interpretare: Mediul este recomandat pentru controlul sterilitatii tuturor produselor biologice si farmaceutice injectabile.
MEDIU MUELLER HINTON (MUELLER HINTON AGAR) 1. Compozitie: Hidrolizat de carne 2 g/l Hidrolizat acid de cazeina 17,5 g/l Amidon 5 g/l Agar bacteriologic 17 g/l pH = 7,4 ± 0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu. 3.Principiu si interpretare: Mediul este utilizat pentru cultivarea de Neisseria si determinarea susceptibilitatii microorganismelor la agentii antimicrobieni. 4.Recomandari de pastrare: Se pastreaza la temperaturi 2- 8 °C. 5.Valabilitate: 3 luni in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare
MEDIU T.S.I. (Triple Sugar Iron Agar) 1.Compozitie: Peptonã din caseina 15 g/l Peptona pancreatica din carne 5 g/l Extract de carne 3 g/l Yeast extract 3 g/l Lactoza 10 g/l Zaharoza 10 g/l Glucozã 1 g/l Sulfat feros 0,5 g/l Tiosulfat de sodiu 0,3 g/l Rosu fenol 0,024 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 12 g/l pH = 7,2 ± 0,1