MEDIU MUELLER HINTON (MUELLER HINTON AGAR) 1. Compozitie: Hidrolizat de carne 2 g/l Hidrolizat acid de cazeina 17,5 g/l Amidon 5 g/l Agar bacteriologic 17 g/l pH = 7,4 ± 0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu. 3.Principiu si interpretare: Mediul este utilizat pentru cultivarea de Neisseria si determinarea susceptibilitatii microorganismelor la agentii antimicrobieni. 4.Recomandari de pastrare: Se pastreaza la te...
MEDIU MUELLER HINTON (MUELLER HINTON AGAR) 1. Compozitie: Hidrolizat de carne 2 g/l Hidrolizat acid de cazeina 17,5 g/l Amidon 5 g/l Agar bacteriologic 17 g/l pH = 7,4 ± 0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu. 3.Principiu si interpretare: Mediul este utilizat pentru cultivarea de Neisseria si determinarea susceptibilitatii microorganismelor la agentii antimicrobieni. 4.Recomandari de pastrare: Se pastreaza la temperaturi 2- 8 °C. 5.Valabilitate: 3 luni in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare.
Mediu AABTL, pachet x 10 placi mediu gata preparat 1. Compozitie: Peptona peptica din carne 15 g Extract de carne 3 g Extract de drojdie 3 g Tiosulfat de sodiu 1 g Lactoza 15 g Cristal viole 0,005 g Albastru de bromtimol 0,08g Agar-agar 12 g Apa distilata ad 1000 ml pH=7,4±0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Principiu si interpretare: Mediu este utilizat pentru diferentierea enterobacteriilor,recomandandu-se pentru repicarea de colonii izolate de pe medii selective(indeosebi E.coli enteropatogen) si la efectuarea de uroculturi prin metoda dilutiilor.
MEDIU II SOLID (SABOURAUD DEXTROSE AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Glucoza 20 g/l Agar bacteriologic 15 g/l pH = 5,8 ?0,2 2.Prezentare : Cutie cu 10 placi x 18 ml mediu 3.Mod de utilizare: Mediul se repartizeaza aseptic in tuburi sau recipienti de diferite capacitati se verificã pH-ul si, dacã este cazul, se ajusteazã la valoarea 5,8 ?0,2, folosind o solut