Nr crt Descriere
1 Mueller Hinton Agar, 3054-500g
Peptone......................................................... 17,5
Beef infusion solids......................................... 2,0
Starch.............................................................. 1,5
Agar...............................................................17,0
Final pH 7.3 ±0,1 at 25 ºC
2 Mueller Hinton Broth 2, 90922-500G
Acid hydrolysate of casein, 17...
Nr crt Descriere
1 Mueller Hinton Agar, 3054-500g
Peptone......................................................... 17,5
Beef infusion solids......................................... 2,0
Starch.............................................................. 1,5
Agar...............................................................17,0
Final pH 7.3 ±0,1 at 25 ºC
2 Mueller Hinton Broth 2, 90922-500G
Acid hydrolysate of casein, 17.5 g/L
Starch, 1.5 g/L
Beef extract, 3 g/L
3 Mediu Sabouraud Dextrose Agar (SDA) fără cloramfenicol, 500g/7.7l, 3003
D(+)-Glucose ...........................................40.00
Meat peptone ............................................ 5.00
Casein peptone ......................................... 5.00
Agar .........................................................15.00
4 Agar bacteriologic, 3127-500g
Agarul este substanţa uscată, hidrofilă, coloidală extrasă din alge cunoscute sub numele de agarofiţi (mai multe specii şi genurile clasei Rhodophyceae). Este format din două polizaharide, agaroză şi garopectină, într-o proporţie variabilă în funcţie de zona geografică de origine. Agar bacteriologic este un agent de solidificare selectat şi preparat prin amestecarea diferitelor agar-uri din mai multe zone geografice. zonele de origine. Este recomandat în special pentru gelificarea mediilor de cultură microbiologice unde transparenţă excelentă şi se cere claritate. Se utilizeaza intr-o concentratie finala de 1-1.5% pt solidificarea mediilor de cultura; se util