MARMELADA marmelada, cu specificatiile: Aspect: suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze, nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi, (codiţe, coji, frunzuliţe), nu se admit semne de fermentare, mucegăit sau infestare, culoare: uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr, sub capac se admite un strat de maxim 1 cm, culoare mai închisă, Consistenţă Masă omogenă- când se răs...
MARMELADA marmelada, cu specificatiile: Aspect: suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze, nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi, (codiţe, coji, frunzuliţe), nu se admit semne de fermentare, mucegăit sau infestare, culoare: uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr, sub capac se admite un strat de maxim 1 cm, culoare mai închisă, Consistenţă Masă omogenă- când se răstoarnă pe o suprafaţă plană îşi păstrează forma; miros şi gust plăcut, dulce acrişor, gust şi aromă caracteristică amestecului de fructe respectiv; fără gust de caramelizare, fermentare, mucegai sau alt gust sau miros străin. Modalitate de ambalare – cutii plastic de maxim 5-6 kg. Se acceptă orice alt ambalaj. Marcarea şi etichetarea se va face conform prevederilor H.G.R. Nr. 106/2002 si HG 751/2008. Ambalajele de desfacere sa fie asemănătoare cu cele aflate în circuitul comercial şi să fie avizate de Ministerul Sănătăţii; Materialele folosite la ambalare trebuie să fie rezistente, uscate, curate, fără miros străin fără defecte mecanice să nu conţină substanţe dăunătoare să asigure calitatea şi durabilitatea produsului şi vor fi avizate de Ministerul Sănătăţii. Termenul de valabilitate al marmeladei este de 4 luni.