Marmeladă, din amestec de fructe:
Aspect - suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze,
- nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi (codiţe, coji, frunzuliţe)
- nu se admit semne de fermentare, mucegăire sau infestare
Culoare - uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr
Consistenţă - masă omogenă, când se răstoarnă pe o suprafaţă plană îşi păstrează formam
Miros şi Gust ...
Marmeladă, din amestec de fructe:
Aspect - suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze,
- nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi (codiţe, coji, frunzuliţe)
- nu se admit semne de fermentare, mucegăire sau infestare
Culoare - uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr
Consistenţă - masă omogenă, când se răstoarnă pe o suprafaţă plană îşi păstrează formam
Miros şi Gust - plăcut, dulce acrişor, gust şi aromă caracteristice amestecului de fructe respectiv, fără gust de caramelizare, fermentare, mucegai sau alt gust sau miros străin