MANITOL SALT AGAR ( CHAPMAN)
Referat nr. 31430/20,11,2018, LSVSA
BUGET SURSA DE FINANTARE, 20,04,03;
Baza - mediu deshidratat – flacon /500g
Reteta sa contina :
Formula g / litru
Extract de carne- praf L -L 1.0
Peptona 10,0
Manitol 10,0
Clorura de sodiu 75,0
Fenol rosu 0,025
Agar 15,0
pH 7,5 ± 0,2 la 25 ° C
Mediu deshidratata: pulbere de culoare roz, care curge liber .
Mediu preparat: gel de culoare rosie.
Sa rezulte dintr-...
MANITOL SALT AGAR ( CHAPMAN)
Referat nr. 31430/20,11,2018, LSVSA
BUGET SURSA DE FINANTARE, 20,04,03;
Baza - mediu deshidratat – flacon /500g
Reteta sa contina :
Formula g / litru
Extract de carne- praf L -L 1.0
Peptona 10,0
Manitol 10,0
Clorura de sodiu 75,0
Fenol rosu 0,025
Agar 15,0
pH 7,5 ± 0,2 la 25 ° C
Mediu deshidratata: pulbere de culoare roz, care curge liber .
Mediu preparat: gel de culoare rosie.
Sa rezulte dintr-un flacon 4,5l mediu
Controalele pozitive: Rezultate asteptateStaphylococcus aureus ATCC® 25923
Crestere buna; colonii galbene cu halo galben. Staphylococcusepidermidis ATCC® 12228
Crestere buna; colonii roz cu mediu roz.
Controalele negative:
Escherichia coli ATCC® 8739 nu creste
Valabilitate /Garantie : Minim 24 luni de la data livrarii Fl x 500 g