Pastele lungi: macaroane, obisnuita sau extra, fabricate din faina grifica superioara, oua 12% apa si sare fara aditivi .
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Corpuri straine : l...
Pastele lungi: macaroane, obisnuita sau extra, fabricate din faina grifica superioara, oua 12% apa si sare fara aditivi .
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Corpuri straine : lipsa
Infestare : lipsa
Deformare : maxim 4 %
Sfaramaturi : maxim 6 %
Proprietati fizico-chimice:
- Umiditate, % max.13
- Aciditate, grade , max. 3,5 - 4
- Continut de proteina bruta raportat la substanta uscata min. 13,5%
Macaroanele e fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase si sa nu aiba miros sau gust strain. Prin fierbere macaroanele trebuie sa-si mareasca volumul de minim 4 ori. Apa in care s-au fiert macaroanele poate fi slab opalescenta , dar fara sediment.
Nu se admit macaroanele mucegaite, acrite, rancede, infestate cu insecte sau atacata de rozatoare