MEDIU Mac Conkey cu sorbitol
(Mac Conkey AGAR cu sorbitol)
1.Compozitie:
Peptona pancreatica 17 g
Peptona peptica 3 g
Lactoza 10 g
Saruri biliare 1.5 g
Clorura de sodiu 5 g
Cristal violet 0,001 g
Rosu neutru 0,03 g
Agar bacteriologic 13.5 g
pH = 7,1 ± 0,2
2.Prezentare :
Flacon cu 500 g mediu deshidratat sau flacon 200, 800 ml mediu “ready to use”.
3.Principiu si interpretare:
Este un mediu de cultura diferential recoman...
MEDIU Mac Conkey cu sorbitol
(Mac Conkey AGAR cu sorbitol)
1.Compozitie:
Peptona pancreatica 17 g
Peptona peptica 3 g
Lactoza 10 g
Saruri biliare 1.5 g
Clorura de sodiu 5 g
Cristal violet 0,001 g
Rosu neutru 0,03 g
Agar bacteriologic 13.5 g
pH = 7,1 ± 0,2
2.Prezentare :
Flacon cu 500 g mediu deshidratat sau flacon 200, 800 ml mediu “ready to use”.
3.Principiu si interpretare:
Este un mediu de cultura diferential recomandat pentru detectarea si izolarea speciilor Enterobacterii.
Se suspenda 50 g mediu deshidratat în 800 ml apa distilata. Amestecul se fierbe pâna la dizolvarea completa a ingredientelor, se verifica pH-ul si, daca este cazul, se ajusteaza la valoarea 7,1 ±0,2, folosind o solutie de NaOH 10%.
Se completeaza volumul lichidului la 1000 ml si se repartizeaza în tuburi sau recipienti de diferite capacitati, care se sterilizeaza prin autoclavare la 121°C timp de 15 min. Tuburile cu produs (6-10 ml) pot fi sterilizate si prin fierbere pe baie de apa, timp de 30 min.
.4.Recomandari de pastrare:
Flacoanele cu produs deshidratat se pãstreazã la temperaturi de pânã la 250C, iar produsul “ready for use” la 2-80C, nu mai mult de 7 zile de la hidratare.
5.Valabilitate:
5 ani pentru mediul deshidratat sau 12 luni pentru mediul “ready to use”, in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare.