: MEDIU Mac Conkey cu sorbitol (Mac Conkey AGAR cu sorbitol) 1.Compozitie: Peptona pancreatica 17 g Peptona peptica 3 g Lactoza 10 g Saruri biliare 1.5 g Clorura de sodiu 5 g Cristal violet 0,001 g Rosu neutru 0,03 g Agar bacteriologic 13.5 g pH = 7,1 ± 0,2 2.Prezentare : Flacon cu 500 g mediu deshidratat sau flacon 200, 800 ml mediu “ready to use”. 3.Principiu si interpretare: Este un mediu de cultura diferential recomanda...
: MEDIU Mac Conkey cu sorbitol (Mac Conkey AGAR cu sorbitol) 1.Compozitie: Peptona pancreatica 17 g Peptona peptica 3 g Lactoza 10 g Saruri biliare 1.5 g Clorura de sodiu 5 g Cristal violet 0,001 g Rosu neutru 0,03 g Agar bacteriologic 13.5 g pH = 7,1 ± 0,2 2.Prezentare : Flacon cu 500 g mediu deshidratat sau flacon 200, 800 ml mediu “ready to use”. 3.Principiu si interpretare: Este un mediu de cultura diferential recomandat pentru detectarea si izolarea speciilor Enterobacterii. Se suspenda 50 g mediu deshidratat în 800 ml apa distilata. Amestecul se fierbe pâna la dizolvarea completa a ingredientelor, se verifica pH-ul si, daca este cazul, se ajusteaza la valoarea 7,1 ±0,2, folosind o solutie de NaOH 10%. Se completeaza volumul lichidului la 1000 ml si se repartizeaza în tuburi sau recipienti de diferite capacitati, care se sterilizeaza prin autoclavare la 121°C timp de 15 min. Tuburile cu produs (6-10 ml) pot fi sterilizate si prin fierbere pe baie de apa, timp de 30 min. .4.Recomandari de pastrare:Flacoanele cu produs deshidratat se pãstreazã la temperaturi de pânã la 250C, iar produsul “ready for use” la 2-80C, nu mai mult de 7 zile de la hidratare. 5.Valabilitate: 5 ani pentru mediul deshidratat sau 12 luni pentru mediul “ready to use”, in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare
1.Compozitie: Peptona din cazeina 5 g/l Peptonã peptica 5 g/l Dextroza 40 g/l Cloramfenicol 0.05 g/l Agar 15 g/l pH = 5,6 ?0,2 2.Prezentare : Flacon cu 500 g mediu a