Orice operator economic are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare, semnate cu semnătură electronică extinsă, numai prin SEAP, cu 13 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 160 alin. (1) si (2) din Legea 98/2016. în măsura în care solicitarea de clarificări sau informaţiile suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut anterior, răspunsurile Autorităţii contractante vor ...
Orice operator economic are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare, semnate cu semnătură electronică extinsă, numai prin SEAP, cu 13 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 160 alin. (1) si (2) din Legea 98/2016. în măsura în care solicitarea de clarificări sau informaţiile suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut anterior, răspunsurile Autorităţii contractante vor fi publicate în SICAP cu 7 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 161 alin. (2) din Legea 98/2016, Autoritatea contractanta urmând să nu dea curs solicitărilor adresate prin altă modalitate de comunicare sau alt termen decât cel stabilit.
Se propun următoarele lucrări de reabilitare structurală:
• Se vor executa subzidiri pe toată lungimea fundaţiilor existente, sub forma unor grinzi duble din beton armat.
• Fundaţiile existente se vor camasui în totalitate, pe ambele feţe, cu b.a. C20/25 cu grosimea de 15cm. Aceste cămăşuieli se vor arma cu plase sudate 121GQ396 (Ø7,1/100x Ø7,1/100mm) şi vor conlucra cu fundatia existentă prin intermediul unor conectori Ø14 PC52 (4buc/mp) ancorate în conform detaliilor din proiect.
• Se vor construi fundaţii noi izolare de tip bloc si cuzinet conform planselor din proiect. Blocul fundatiei se realizează din beton simplu C16/20. Dimensiunile in plan sunt de 2.30x1.90m cu o grosime de 0.9 m. Acoperirea de beton la elementele noi, ale caror feţe se află in contact direct cu pamantul este de 5 cm. Cuzinetul se realizeaza din beton C20/25cu dimensiunile in plan de 1x1.2m fiind armat pe ambele directii.
Structura de rezistenţă noua presupune realizarea următoarelor elemente:
Stalpi din beton armat S1(40x55) inglobati in peretii de zidarie;
planşeul va avea structură pe grinzi principale din profile metalice HEA400 si grinzi secundare din profile metalice HEA270. Acestea sunt prevazute cu conectori pentru o buna conlucrare a placii de beton armat cu grinzile metalice. La nivelul planseului, se prevede o centura de 25x35 din beton armat. Se reface zidaria de deasupra centurilor, iar la cota +5.00 se toarna a doua centura, conform proiectului tehnic.
Structura acoperisului este alcatuita din grinzi de acoperis IPE 360, pane dispuse longitudinal cu sectiune IPE160, si contravantuiri in planul acoperisului cu sectiunea L100x10.
• Se propune o refunctionalizare a cladirii conform planurilor de arhitectura, astfel incat sa poata adaposti activitati de invatamant.
• Cladirea va suferi reparatii capitale fiind inlocuite finisajele atat cele interioare cat si cele exterioare. Prin alegerea finisajelor propuse cromatica utilizată la compoziţia faţadelor se urmareste redarea unui aspect exterior modern, minimalist si integrat în cadrul construit existent.
• La nivelul podului se propun anumite compartimentări uşoare menite să delimiteze încăperile ce vor fi folosite ca spaţii tehnice, în cadrul cărora se vor monta echipamente şi acumulatori pentru panourile fotovoltaice.
Finisaje exterioare propuse
1. Tencuieli decorative RAL 9003
2. Tencuieli decorative cu granule de granit (soclu) RAL 7024
3. Profile decorative din polistiren extrudat vopsite cu var lavabil de exterior RAL 9003
4. Învelitoare şi finisaj pereţi din tablă fălţuită RAL 7024
5. Accesorii din tablă (şorţuri din tablă, burlane) RAL 9010
6. Accesorii din tablă (jgheaburi, burlane) RAL 7024
7. Tâmplărie din aluminiu cu sticlă Low-e tripan RAL 7024
8. Balustradă metalică cu panouri din sticlă securizată RAL 7024
Finisaje interioare propuse
Principalele finisaje interioare ale cladirii proiectate sunt:
- a. Pardoselile: Se prevăd pardoseli calde din parchet la birou, sală multimedia, foyer, atelier de fotografie şi reci la grupuri sanitare, windfang, holuri.
b. Pereţii: în grupurile sanitare se prevede gresie portelanată si placaj cu placi ceramice,iar în restul încăperilor zugrăveli cu var lavabil.
c. Tavanul: var lavabil pe suprafeţele de rigips ale tavanului.
d. Tâmplăria:
- tâmplărie interioară la parter si pod: din PVC de culoare alba, uşile pline sau cu ochiuri de sticlă, conform tabloului de tâmplărie.
- tâmplărie exterioară din aluminiu (antracit), cu sticlă Low-e tripan RAL 7024.
e. Vopsitorie: se prevede vopsitorie în două straturi la toate instalaţiile şi confecţiile metalice de la scară şi balustrade
f. Scara: se va realiza din metal, protejata la foc prin intermediul soluţiilor ignifuge.
g. Ventilaţia se face natural. Se prevăd ferestre la parter, iar la pod ferestre tip VELUX, în planul învelitoarei.