Autoritatea doreşte sa atribuie un contract de lucrări ramase de executat pe strada Independenţei, pentru finalizarea obiectivului "Reabilitare şi modernizare străzi oraş Azuga – etapa II". Lucrările “rest de executat" se referă în principal la reabilitarea si modernizarea unor trotuare, pe porţiuni ramase neexecutate, prin pavare cu placi de granit si încadrare cu borduri, conform listelor de cantităţi de lucrări din cad...
Autoritatea doreşte sa atribuie un contract de lucrări ramase de executat pe strada Independenţei, pentru finalizarea obiectivului "Reabilitare şi modernizare străzi oraş Azuga – etapa II". Lucrările “rest de executat" se referă în principal la reabilitarea si modernizarea unor trotuare, pe porţiuni ramase neexecutate, prin pavare cu placi de granit si încadrare cu borduri, conform listelor de cantităţi de lucrări din cadrul documentaţiei de atribuire.
Strada ce face obiectul reabilitării şi modernizării este amplasată în intravilanul oraşului Azuga, judeţul Prahova, pe terenul proprietate publică al oraşului Azuga şi se încadrează, conform prevederilor HG nr.766/1997, în categoria "C" - normală de importanţă .
O parte din lucrări a fost recepţionată prin Procesul-verbal de recepţie parţială Nr. 523 din 10.01.2023, privind stadiul fizic de execuţie a construcţiei obiectului Strada INDEPENDENŢEI ce face parte din investiţia “Reabilitare şi modernizarea reţelei de străzi a Oraşului Azuga, judeţ Prahova, etapa II", lucrări executate în cadrul unui contract ce a avut ca obiect reabilitarea si modernizarea mai multor străzi. Recepţia la terminarea lucrărilor executate in cadrul acestui contract ce se doreşte a fi atribuit va fi făcută împreuna cu recepţia lucrărilor deja executate pe strada Independentei.
Obiectul principal al acestei achiziţii este finalizarea lucrărilor la obiectul strada Independentei .
Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. Având în vedere dispoziţiile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi H.G. nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie. În cazul în care, indiferent de motive, creditele bugetare nu vor fi alocate, pe o perioada de 3 luni de la data aprobării raportului procedurii, procedura de atribuire se va anula de drept, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art.212 alin.(1) lit. c) teza 2 din Legea 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că Autoritatea Contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă a fost notificată asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă. Perioada maxima pentru care operează clauza suspensiva este de 3 luni, astfel încât, in cazul in care condiţia semnării contractului de finanţare nu este îndeplinita, procedura de atribuire este anulata.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 9 zile.
Autoritatea contractanta va raspunde solicitarilor de clarificari inainte cu 6 zile de data limita de depunere a ofertelor.