Punctul de racordare este stabilit la nivelul de tensiune 20 kV, la A20 4401 GURA DOBROGEI- SITORMAN CT, LEA 20 kV (capacitatile energetice deţinute de operatorul de reţea, la care se realizează racordarea);
Lucrări pentru realizarea instalaţiei de racordare:
Alimentarea cu energie electrica, spor putere, se va face prin proiectarea si realiza in conformitate cu normele unificate in vigoare, construirea unui punct de conexi...
Punctul de racordare este stabilit la nivelul de tensiune 20 kV, la A20 4401 GURA DOBROGEI- SITORMAN CT, LEA 20 kV (capacitatile energetice deţinute de operatorul de reţea, la care se realizează racordarea);
Lucrări pentru realizarea instalaţiei de racordare:
Alimentarea cu energie electrica, spor putere, se va face prin proiectarea si realiza in conformitate cu normele unificate in vigoare, construirea unui punct de conexiune nou, racordat pe medie tensiune in LEA MT 20 kV 4401 derivaţie PT 2191, cu înlocuirea S PT 2191 prin montarea unui stâlp 14G nou unificat prevăzut cu separator vertical 24 kV si CLP pentru cablul de alimentare al PC nou.
Din separator se pleaca cu un cablu LES 20 kV 3x185 mp in lungime de 60 m (10 m pozat pe stâlp, 50 m pozat in canal profil A) pana in punctul de conexiune proiectat.
Cabina se va amplasa la limita de propietate cu acces din domeniul public.
Punctul de conexiune va fi prevăzut cu:
-doua spatii pentru instalaţia de racordare echipat cu o celula de linie, celula de măsură (care face si legătură cu dispozitivul general al utilizatorului);
-spaţiu (nisa) pentru instalaţia de măsurare in care se montează contorul;
-un spaţiu pentru dispozitivul general al utilizatorului, prevăzut cu celula cu întrerupător si protecţiile aferente pentru limitarea extinderii defectelor din reţeaua utilizatorului in reţeaua operatorului de distribuţie si transformator de putere 20/0,4 kV, dimensionat conform puterii solicitate.
Masurarea energiei electrice se va face prin montarea unui contor electronic in montaj indirect cu kit de telecitire, TT 20000/100 V, TC 50/5A nou.
Lucrări ce trebuie efectuate pentru intarirea reţelei electrice existente deţinute de operatorul de reţea, in amonte de punctul de racordare, pentru crearea condiţiilor tehnice necesare racordării utilizatorului, defalcate conform următoarelor categorii:
- lucrări de intarire determinate de necesitatea asigurării condiţiilor tehnice in vederea evacuării puterii aprobate exclusiv pentru locul de producere/locul de consum si de producere in cauza
- lucrări de intarire pentru crearea condiţiilor tehnice necesare racordării mai multor locuri de producere/de consum si de producere
Punctul de măsurare este stabilit la nivelul de tensiune 20 kV, la/ in/ pe CELULA DE MĂSURĂ -PT (elementul fizic unde se racordează grupul de măsurare)
Masurarea energiei electrice se realizează prin contor electronic trifazat indirect cu kit de telecitire, TT 20000/100 V, TC 50/5A (structura grupului de măsurare a energiei electrice, inclusiv cerinţele tehnice minime pentru echipamentele de măsurare);
Punctul de delimitare a instalaţiilor este stabilit la nivelul de tensiune 20 kV, la PAPUCI PL CABLU DIN CELULA DE MĂSURĂ, papuc (elementul fizic unde se face delimitarea); elementele menţionate sunt in proprietatea Operator (după caz, proprietar este utilizatorul sau operatorul de reţea):
In conformitate cu prevederile Regulamentului, pentru realizarea racordării la reţeaua electrica, utilizatorul încheie contractul de racordare cu operatorul de reţea si achita acestuia tariful de racordare reglementat.
Pentru încheierea contractului de racordare, utilizatorul anexeaza cererii depuse la operatorul de reţea următoarele documente prevăzute de Regulament: copia avizului tehnic de racordare; certificatului de înregistrare la registrul comerţului sau a altor autorizaţii legale de funcţionare emise de autoritatile competente, după caz; acordul/ promisiunea unilaterala a proprietarului terenului pentru încheierea cu operatorul de reţea, după perfectarea contractului de racordare si elaborarea proiectului tehnic al instalaţiei de racordare, a unei convenţii avand ca obiect exercitarea de către operatorul de reţea a drepturilor de uz si servitute asupra terenului afectat de instalaţia de racordare.
Obtinerea de certificate, avize si autorizatii
Executantul va intocmi documentatie Certificat Urbanism, documentatie avize, documentatie Autorizatie de Construire, Avizare CTE, Dirigentie, PT+CS+DDE.
Taxele ocazionate de obtinerea avizelor prevazute in certificatul de urbanism vor fi avansate de catre executant si vor fi ulterior decontate de acesta, la achizitor.
Executantul va fi raspunzator pentru folosirea de materiale si echipamente care sa corespunda standardelor si normativelor nationale in vigoare, prevederilor din ATR si care sa fie in concordanta cu cerintele operatorului de distributie.
Executantul este raspunzator de eventualele remedieri solicitate de catre operatorul de distributie inainte de punerea sub tensiune a instalatiei de utilizare. Eventualele costuri suplimentare ocazionate cu aceste remedieri cad in sarcina exclusiva a executantului.
Lucrari suplimentare necesare a fi executate din punctul de transformare (conform schita interna Cariera Cheia, punct de transforamre-tablou alimentare concasor).
Din punctul de tranformare, dintr-un intrerupator de 1400A, va pleca o alimentare subterana cu lungimea de 280 ml, pana la un tablou de alimentare a unui concasor de 750KW. Alimentarea va fi dimensionata corespunzator puterii concasorului.
Teste de functionare
Testele pe parcursul executiei se vor face conform planului de calitate aplicabil/standard in faze determinante realizate de proiectant. Executantul va pune la dispozitia dirigintelui de santier toate documentele de calitate necesare pentru intocmirea cartii tehnice. Pentru fiecare material si echipament va fi prezentata dirigintelui de santier documentatia de calitate inainte de livrarea pe amplasamentul lucrarii.
Ulterior executiei lucrarilor, vor fi realizate orice alte teste solicitate de catre operatorul de distributie inainte sau dupa punerea sub tensiune.