Se va executa o extindere pentru creerea spaţiilor necesare grupurilor sanitare pe sexe şi a unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi şi închiderea terasei, acoperite şi parţial închise, pentru crearea unei săli de repetiţie şi a unui hol care să facă legătura dintre sala căminului cultural şi grupurile sanitare propuse. Pentru o mai bună legătură între spaţii se va aduce cota pardoselii, din magazia transformată î...
Se va executa o extindere pentru creerea spaţiilor necesare grupurilor sanitare pe sexe şi a unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi şi închiderea terasei, acoperite şi parţial închise, pentru crearea unei săli de repetiţie şi a unui hol care să facă legătura dintre sala căminului cultural şi grupurile sanitare propuse. Pentru o mai bună legătură între spaţii se va aduce cota pardoselii, din magazia transformată în vestiar şi terasă transformată în sală de repetiţii şi hol, la aceiaşi cotă cu cea din sala căminului cultural printr-o elevaţie din beton, umplutură şi apoi prin realizarea unui noi plăci pe sol cu toate straturile necesare. Terasa se va compartimenta asfel încât se va obţine o sală de repetiţii şi un coridor pentru accesul la grupurile sanitare şi vestiar, toate lucrările aferente modificării terasei acoperite şi parţial închise (sală de repetiţii) fiind neeligibile, magazia îşi va shimba destinaţia în vestiar. Depozitul va rămâne la cota actuală de -0,60m fiind transformat în camera centralei termice cu realizarea accesului direct din exterior, aici fiind amplasată noua centrală termică pe combustibil solid de P=75 kW. Pentru accesul în zona grupurilor sanitare şi a vestiarului este necesar realizarea un gol de uşă în peretele existent al salii căminului cu realizarea unui buiandrug metalic format din două prfile metalice de tip "U" spate în spate montate într-un şliţ în peretele existent şi prinse cu şuruburi.
La partea superioară a zidăriilor existente şi a celor nou propuse se vor realiza centuri din beton armat, cota +3,50 m având secţiunile de 42,5x20cm, 35x20cm, respectiv de 25x20cm
Peste parter planşeul de lemn existent se va reabilita, prin înlocuire/dublare elementelor deteliorate, şi extindrea acestuia pe zona care nu a avut deloc planşeu, zona depozitului, magaziei şi terasei existente. Între grinzile planşeului se va executa termoizolarea tavanului folosindu-se saltele de vată minerală rigidă 20cm şi folie anticondens. Se va reface şarpanta cu elemente noi cu schimbarea volumetriei astfel încât să cuprindă şi spaţiile din zona extinderii şi să se poată realiza legătura cu învelitoarea existentă de peste primărie care nu face obiectul actualului proiect şi schimbarea învelitorii existente cu ţiglă ceramică. Se va schimba doar tâmplăria de metal şi se va executa o termoizolare a faţadei cu polistiren de 10cm grosime peste care se va executa un finisaj cu tencuială minerală siliconică .
La interior se vor reface instalaţiile, tencuielile şi finisajele atât la pereţi cât şi la pardoseli. Pardoselile vor fi din răşini epoxidice mate, duşumea la scenă, parchet la vestiar şi ciment sclivisit la centrala termică. Pereţii vor fi cu vopsea lavabilă, iar tavanele vor fi de tip tavan fals din ghips-carton finisat cu vopsea lavabilă. Astfel, suprafaţa construită a căminului cultural va fi de Sc.=304,43 mp., iar suprafaţa desfăşurată va fi de Sd.=304,43 mp. Suprafaţa utilă a clădirii va fi de 258,07 mp. Clădirea va avea înălţimea maximă la streaşină de 3,70 m. iar înălţimea maximă la coama acoperişului va fi de 7,97 m. Accesele în clădire s-au păstrat aceleaşi. Toate uşile exterioare vor debuşa înspre exterior, iar cele interioare pe direcţia sensului de evacuare din clădire.