MUNICIPIUL PLOIESTI, JUDETUL PRAHOVA implementeaza proiectul de investitii "Eficientizare Energetica Scoala Gimnaziala George Cosbuc ".Proiectul de investitie mai sus mentionat se deruleaza cu sprijin financiar nerambursabil prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice...
MUNICIPIUL PLOIESTI, JUDETUL PRAHOVA implementeaza proiectul de investitii "Eficientizare Energetica Scoala Gimnaziala George Cosbuc ".Proiectul de investitie mai sus mentionat se deruleaza cu sprijin financiar nerambursabil prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizarii energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Operatiunea C – Iluminat public, primind codul SMIS 117892. In acest sens municipiul Ploiesti a semnat contractul de finanţare nr. 4264/15.05.2019.
Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii publice aferente Şcolii Gimnaziale George Coşbuc. Acest obiectiv general răspunde în mod direct Obiectivului Specific al Liniei de Finanţare 3.1, respectiv – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.
Imobilul este format din teren cu suprafaţa de 6426 mp si construcţii:
• C1- Spaţiu învaţamânt – P+1E
• C2- Spaţiu învaţamânt - P+1E
• C3 – Atelier mecanic – Demisol
Imobilul care face obiectul proiectului este cladirea cu funcţiunea spaţiu de învaţamânt C1. Cladirea C1, este o cladire cu parter si etaj parţial, cu suprafaţa construita la sol de aprox. 313 mp, iar suprafaţa desfasurata de aprox. 626 mp. Suprafaţa utila totala este de 457,36 mp.Aria utila încalzita: 475,36 mp.Zona climatica în care este amplasata cladirea este zona II, conf. Harţii climatice a României.Zona eoliana: zona II.
In raport cu strategiile naţionale si europene, pentru cladirea analizata s-au identificat urmatoarele deficienţe:
• Consumuri ridicate de resurse de energie pentru asigurarea încalzirii cladirii, având drept consecinţa costuri ridicate pentru plata acestor consumuri ;
• Pereţii exteriori nu sunt termoizolaţi conform cerinţelor actuale: elementele de anvelopa (pereţi exteriori, planseu peste subsol, placa pe sol, etc) au rezistenţe termice care nu corespund cerinţelor actuale.
• Pentru asigurarea energiei electrice si termice cladirea foloseste exclusiv resurse neregenerabile de energie ;
• Cladirea nu este adaptata persoanelor cu dizabilitati locomotorii, conform NP051-2012;
• Cladirea nu este dotata cu scara exterioara de evacuare a etajelor, in caz de incendiu, conform P118-1999 .
S-au identificat urmatoarele necesitaţi:
• Reducerea cheltuielilor mari din bugetul local pentru plata energiei termice pentru încalzirea cladirii scolii, cladire care nu este suficient izolata termic.
Cladirea este racordata la utilitaţile publice: energie electrica, apa potabila si canalizare.
Suplimentar, cladirea este racordata la reţeaua de termoficare urbana a orasului Ploiesti cu punctul termic de zona (DALKIA).
Regimul de utilizare al cladirii este SEMIPERMANENT (12 h /24, 5 zile/7, min 8 luni/12). Menţionam ca orarul este de 12 ore /zi scolara .
Pe lânga utilizarea standard, utilizarea cladirii presupune un numar de 1-2 ore suplimentare, 5 zile / saptamâna, necesare personalului administrativ si profesoral pentru activitaţile de pregatire pentru cursuri.
Obiectul contractului de achizitie publica ce urmeaza a fi atribuit îl reprezintă achiziţia de lucrări de eficientizare energetică pentru proiectul " Eficientizare Energetica Scoala Gimnaziala George Cosbuc" cod proiect SMIS 117892 .
Lucrarile aferente realizarii investitei sunt :
Lucrarile propuse aferente eficientizarii energetice (aferente consumurilor de energie din surse neregenerabile) sunt :
• Realizare sistem tip ETICS bazat pe placi de poliizocianurat pentru faţade si planseu peste etajul 1 si polistiren extrudat pentru soclu ;
• Montare tâmplarie cu 5 camere din PVC cu geam termorezistent low-e
• Montare surse de iluminat LED
Lucrarile propuse aferente generarii de energie din surse regenerabile:
• Montare sistem pompe de caldura sol-apa ;
• Montare sistem de panouri fotovoltaice .
Lucrari propuse pentru adaptarea cladirii la nevoile persoanelor cu dizabilitaţi:
• Recompartimentarea in zona cabinetului profesorilor din parterul salii astfel incat sa se poata amenaja o cabina (WC) pentru persoane cu dizabilitati - copii si adulţi;
• Realizarea unei noi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitaţi, care sa raspunda cerintelor legislatiei in vigoare.
Lucrari de amenajare spatii tehnice :
• Amplasarea unui container pe o platforma betonata în vederea introducerii echipamentelor (camera pompe de caldura, staţie de pompare hidranţi interiori incendiu, sistem panouri fotovoltaice) .
Lucrari propuse masuri de asigurare a evacuarii in conformitate cu P118 / 1999 :
• Realizarea unui gol de usa în vederea evacuarii, amplasat pe fatada Nord-Vest, unde se va monta tamplarie din profile de Al cu rupere de punte termica.
Descrierea detaliilor tehnice aferente lucrarilor propuse se gaseste în cadrul Proiectului Tehnic de Executie , atasat prezentei documentatíi de atribuire . Execuţia lucrarilor pentru obiectivul de investiţii “Eficientizare Energetica Scoala Gimnaziala George Cosbuc" , cod proiect SMIS 117892 se va realiza în conformitate cu prevederile din contract, din proiectul tehnic şi din caietele de sarcini, luându-se toate măsurile pentru realizarea unor lucrări de calitate şi evitarea oricăror neconformităţi tehnice şi de calitate.
Valoarea estimata fara TVA (numai in cifre): 1.382.870,04 Moneda: RON
Valoarea estimată fără TVA a contractului de lucrări care urmează a fi încheiat, este de 1.382.870,04 lei şi s-a estimat pe baza devizului general al obiectivului de investitii întocmit de proiectant, din care 1.225.402,60 lei (exclusiv TVA) – reprezintă C+M, iar 157.467,44 lei (exclusiv TVA) – reprezintă utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj, dotari si cheltuieli conexe organizarii santierului şi s-a estimat pe baza devizului general al obiectivului de investitii întocmit de proiectant.
Durata de execuţie a lucrărilor de intervenţie este de 6 luni de la data predarii amplasamentului/ primirii Ordinului de începere a lucrărilor, cu posibilitate de sistare a acestora din cauza condiţiilor meteorologice şi cu posibilitatea prelungirii duratei de execuţie prin Act Adiţional, in situatii exceptionale, fără costuri suplimentare din partea Autorităţii Contractante.