• Din valoarea estimata fara TVA de 3.057.485,37 lei, a lucrarilor de constructii la care s-au aprobat indicatorii economici pentru anii 2021 - 2022 de catre ordonatorul principal de credite, in anul 2021 ( pana la data de 31.12.2021) se vor contracta si executa lucrari de constructii in valoare de 1.881.014,78 lei fara TVA, urmand ca in anul 2022, dupa aprobarea bugetului de catre ordonatorul principal de credite, se...
• Din valoarea estimata fara TVA de 3.057.485,37 lei, a lucrarilor de constructii la care s-au aprobat indicatorii economici pentru anii 2021 - 2022 de catre ordonatorul principal de credite, in anul 2021 ( pana la data de 31.12.2021) se vor contracta si executa lucrari de constructii in valoare de 1.881.014,78 lei fara TVA, urmand ca in anul 2022, dupa aprobarea bugetului de catre ordonatorul principal de credite, se vor contracta si executa lucrari in valoare de 1.176.470,59 lei ( pana la data de 31.12.2022) ;
• Conform temei de proiectare emisa de beneficiar se doreste executarea de LUCRARI DE CONSTRUCTII - MODIFICARE DE SOLUTIE PENTRU PROIECT TEHNIC-EXTINDERE PE VERTICALA TRONSON SUDIC SI REPARATII CAPITALE SARPANTA SI SCHIMBARE INVELITOARE TRONSON NORDIC CORP CLADIRE C1 - AUTORIZAT IN BAZA A.C. NR.93 din 22.03.2019, PENTRU INFIINTAREA COMPARTIMENTULUI ATI SI INSTALATIE DE GAZE MEDICALE : O2, AER COMPRIMAT SI VACUUM - LUCRARI COMPLEMENTARE LA LUCRARILE DE CONSTRUCTII - EXTINDERE PE VERTICALA TRONSON SUDIC SI REPARATII CAPITALE SARPANTA SI SCHIMBARE INVELITOARE TRONSON NORDIC CORP CLADIRE C1;
• Necesitatea extinderii pe verticală a corpului de clădire C1 al Spitalului de Boli Infecţioase si Psihiatrie a rezultat din obligaţia de a răspunde cerinţelor planului de conformare, adică asigurarea numărului de paturi pentru spitalizare, necesare funcţionării secţiilor existente.
Extinderea spaţiului de la nivelul Corpului de clădire C1 în vederea desfăşurării activităţilor medicale spitaliceşti, aduce amenajări interioare pentru saloane, cabinete şi recompartimentări de spaţii, accese către aceste spaţii, configurarea unei săli polivalente pentru diverse activităţi ale cadrelor medicale.
Având în vedere pandemia provocata de virusul SARS-COV-19 şi necesitatea testării populaţiei într-o măsură cât mai mare, a devenit absolut necesara amenajarea unui laborator de microbiologie moleculara RT- PCR. Pentru acesta s-a găsit spaţiu în zona dintre axele 3-5 / A-E, în spaţiile existente ale arhivei şi statisticii.
Din acelaşi motiv, al pandemiei, se doreşte înfiinţarea unui compartiment de ATI (Anestezie si Terapie Intensiva) la etajul 1. Pentru realizarea acestuia este necesara schimbarea destinaţiei unor încăperi existente de la mai multe nivele, cu mici intervenţii la compartimentare, şi relocarea unor paturi pentru a păstra numărul total de paturi necesare pe fiecare compartiment şi pentru a obţine fluxuri corecte, respectând prevederile normelor de proiectare emise de către Ministerul Lucrărilor Publice si Amenajării Teritoriului NP015/97 «Normativ privind proiectarea si verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor», respectiv Ordinului nr. 914 din 26 iulie 2006 (actualizat), emis de Ministerul Sănătăţii Publice. La etajul 1 se mai propune şi realizarea unui punct de transfuzie care să deservească inclusiv compartimentul de ATI. Pentru a asigura evacuarea bolnavilor imobilizaţi la pat din compartimentul ATI, în caz de incendiu, se propune realizarea unei scări exterioare metalice, deoarece scările existente din clădire nu satisfac condiţiile de dimensiuni minime pentru evacuarea cu targa.
Modificările aduse sunt motivul pentru care se va solicita modificarea structurii spitaliceşti. Astfel se doreşte obţinerea următoarelor secţii/compartimente: secţia boli infecţioase adulţi, care va include compartimentul boli infecţioase copii si compartimentul HIV-SIDA, şi un nou compartiment ATI, păstrând numărul total de paturi existente.
În acelaşi timp se doreşte reamenajarea unui serviciu de sterilizare centralizata in zona cuprinsa între axele H-F si 2-6. Toaletele existente de la vestiarul serviciului de sterilizare, se propun a fi relocate prin construirea şi amenajarea a altor două toalete noi în zona coridorului existent.
Pentru o funcţionare corectă a secţiilor spitaliceşti, este necesară realizarea reţelei de gaze medicale, fiind nevoie de câte o priză de oxigen la fiecare pat, în fiecare salon al spitalului, respectiv câte doua prize de oxigen, doua de aer comprimat şi doua de vacuum la fiecare pat, in saloanele de ATI. Aceasta reţea de gaze medicale va fi deservita de următoarele anexe tehnice: o camera compresor si pompa de vacuum ce va fi poziţionată în curtea interioara a corpului de clădire C1, să fie cât mai aproape de secţia ATI propusa; şi un rezervor de oxigen cuplat cu o staţie back-up cu butelii de oxigen, ce se va afla in incinta Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie, în proximitatea accesului de pe strada Nisiparilor, unde se va asigura loc de manevre pentru cisterna cu oxigen.
Lucrările de compartimentări necesare sunt detaliate în Proiectul tehnic atasat prezentei documentatii.
Numărul total al paturilor pentru bolnavi din corpurile de clădire ale spitalului (C1+C2+C4) va rămâne acelaşi, respectând legislaţia în vigoare de funcţionare pentru activităţile medicale care se desfăşoară în spaţiile spitaliceşti.