Prezentul proiect se va implementa in Romania, judetul Maramures, orasul Somcuta Mare, cod postal 437335. Imobilele aferente obiectivelor de investitie se afla in domeniul public si privat al solicitantului si sunt situate în intravilanul localitatii Somcuta Mare.
Prezenta investitie se împarte în cele doua componente specifice ghidului solicitantului, respectiv categoria A prin reabilitarea si refu...
Prezentul proiect se va implementa in Romania, judetul Maramures, orasul Somcuta Mare, cod postal 437335. Imobilele aferente obiectivelor de investitie se afla in domeniul public si privat al solicitantului si sunt situate în intravilanul localitatii Somcuta Mare.
Prezenta investitie se împarte în cele doua componente specifice ghidului solicitantului, respectiv categoria A prin reabilitarea si refunctionalizarea sediului administrativ prin crearea unui centru social de zi pentru persoane varstnice, centru recreational, muzeu si sala de conferinta si modernizarea si extinderea centrului cultural, precum si categoria B, prin modernizarea celor 9 strazi, a troturarelor si parcarilor. Proiectul prevede o abordare integrata a activitatilor, derivata din Strategia de Dezvoltarea Locala de Dezvoltare Urbana care contribuie la atingerea obiectivelor strategice, care stabilesc necesitatea de imbunatatire a accesului locuitorilor la spatii destinate petrecerii timpului liber, la reabilitarea strazilor, crearea de alei pietonale, la dezvoltarea serviciilor sociale performante si oferirea de suport si protejare a persoanelor vulnerabile, la imbunanatirea actiunilor culturale si la pastrarea si promovarea traditiilor. Activitatiile complementare ale proiectului vor conduce la rezolvarea problemelor de natura socio-economica identificate, la dezvoltarea durabila si cresterea standardelor de viata al locuitorilor orasului. Beneficiarii serviciilor sociale, recreationale si culturale dezvoltate prin proiect, vor beneficia in acelasi timp si de infrastructura rutiera si pietonala modernizata, care va facilita deplasarea catre cele doua centre de interes si va crea conditiile prielnice de transport pentru locuitorii orasului care vor dori sa participe la activitatile propuse.
Proiectul "Imbunatatirea calitatii vietii populatiei în orasul Somcuta Mare, judetul Maramurea" cuprinde doua componente:
Componenta A
Sediu Administrativ, strada Republicii nr. 26: se propune refunctionalizarea, reabilitarea, modernizarea, dotarea sediului administrativ din orasul Somcuta Mare, judetul Maramures, prin amenajarea unor spatii pentru centru social de zi pentru persoane varstnice, centru recreational, muzeu si sala de conferinþa, impreuna cu toate spatiile anexe necesare. Avand in vedere valoarea arhitecturala deosebita a cladirii, aceasta fiind inscrisa cu numarul MM-II-m-B-04764, in Lista Nationala a Monumentelor Istorice, interventiile propuse au in vedere aducerea cladirii cat mai aproape de imaginea sa originala prin refacerea elementelor arhitecturale si artistice, respectiv realizarea reparaþtilor necesare la elementele structurale.
Centrul Cultural
Se propune modernizarea si extinderea Centrului Cultural din orasul Somcuta Mare, judetul Maramures, care sa asigure posibilitatea desfasurarii actului cultural in conditii optime, prevazandu-se astfel toate fluxurile si încaperile necesare.
Componenta B
Structura rutiera actuala neavand o capacitate portanta corespunzatoare, s-a propus realizarea unei structuri rutiere noi pe fiecare strada, parcari si trotuare si realizarea de dispozitive de scurgere a apelor. Strazile obiect al investitiei, sunt, dupa cum urmeaza: Horea, Teilor,
Crisan, Vasile Alecsandri, Ioan Buteanu, Targului, Abator, Morii, Gradinari, Republicii - trotuare, si strada Iuliu Maniu - strada care intersecteaza strada Gradinari. Amenajare parcare - se vor amenaja parcari pe strazile urmatoare: Ioan Buteanu - 330 mp; Abator - 138 m; Republicii - 1900 mp.
Trotuarele se vor amenaja in lungul drumului la marginea partii carosabile fiind separate de borduri 50x20x25 cm de partea carosabila sau de rigola carosabila. Acestea vor avea o latime minima de 1 m, iar structura rutiera va fi urmatoarea: 4 cm strat de uzura din beton
asfaltic BA8, 10 cm piatra sparta amestec optimal, 15 cm strat de fundaþie de balast. Pentru rezolvarea problemelor privind preluarea si scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumului se vor asigura rigole si santurile cuprinse in solutia tehnica. Podetele existente pe drumul modernizat se vor decolmata, si unde situatia o impune, vor fi inlocuite. Scurgerea apelor pluviale de pe platforma drumului este asigurata prin rigole carosabile cuprinse în proiect.