Proiectul Lucrări de execuţie “Infiintare retea inteligenta de distributie a gazelor naturale in comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor" este necesar si oportun pentru asigurarea conditiile optime de desfasurare a activitatilor in cadrul obiectivelor social-culturale si in toate gospodariile comunei.
Beneficiarul serviciilor, Comuna Cociuba Mare, consideră necesara achiziţionarea lucrărilor de execuţie a proiectului “Infiintare...
Proiectul Lucrări de execuţie “Infiintare retea inteligenta de distributie a gazelor naturale in comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor" este necesar si oportun pentru asigurarea conditiile optime de desfasurare a activitatilor in cadrul obiectivelor social-culturale si in toate gospodariile comunei.
Beneficiarul serviciilor, Comuna Cociuba Mare, consideră necesara achiziţionarea lucrărilor de execuţie a proiectului “Infiintare retea inteligenta de distributie a gazelor naturale in comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor". Scopul principal al proiectului de execuţie “Infiintare retea inteligenta de distributie a gazelor naturale in comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor" este de a ridicarea nivelului de trai si de civilizatie al locuitorilor din Comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor.
Prin organizarea acestei proceduri de atribuire, beneficiarul doreste să achizitioneze lucrări de execuţie de un înalt nivel profesional, care să contribuie printr-un parteneriat activ si corect la finalizarea cu succes a proiectului.
Sistemul de alimentare cu gaze naturale care urmează să deserveasca comuna Cociuba Mare, judeţul Bihor în satele aferente comunei va fi compusă din:
1. Conducta de racord gaze naturale de înaltă presiune DN 400 Cefa – Căpâlna – Ştei, PN 40 bar printr-un racord de inaltă presiune, cu DN 150mm şi în lungime de 0,450 km, ce străbate teritoriul comunei Cociuba Mare, teren agricol actualmente aflat în extravilan, care va fi scos temporar din circuitul agricol pe perioada de construire a investiţiei.
2. Staţie de reglare masurare predare (SRMP), cu un debit iniţial de 1500 Smc/h (debit final total de 3530 Nmc/h). SRMP-ul va fi amplasat în estul comunei Cociuba Mare, spre satul Petid, în intravilanul comunei Cociuba Mare, pe un teren apartinâns primariei, teren actualmente aflat în extravilan şi care va fi trecut în intravilan odata cu concesionarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale în vederea scoaterii definitive din circuitul agricol începând încă din perioada de construire a investiţiei, împreuna cu drumul de acces la SRMP.
3. Reţea de distribuire cu presiune redusă
Lungimea totala a conductei de distribuţie – presiune redusă- pentru alimentarea optimă a consumatorilor din satele aferente comunei Cociuba Mare şi propuse a fi alimentate cu gaze naturale este de 53,786 km (53786 m).
Reţeaua de distribuţie propusă va fi realizată din conducte de polietilenă de înaltă densitate (PE 100, SDR 11), proiectată în sistem ramificat şi dimensionată astfel încât să poată prelua debitele de consum a gazelor naturale de la potenţialii consumatori din comuna Cociuba Mare ţi într-o etapă viitoare.
Calculul de dimensionare pentru reţeaua de distribuţie se va face pentru un debit instalat de 4500,00 Smc/h.
4. Instalaţii de racordare : număr total de racorduri este de 1114 (consumatori casnici şi instituţii publice subordonate UAT); lungime totală a racordurilor 5,782 km; în medie 5,20 m/branşament.
Instalaţii de utilizare pentru instituţii publice din subordinea UAT care se vor branşa la reţeaua inteligentă de distribuţie a gazelor naturale propusă prin prezenta documentaţie: nr. total de instalaţii de utilizare – 14 (şcoli, gradiniţe, primarie etc).
5. Implementarea sistemului Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) ca parte a sistemului Smart Energy Transmission System.
Sistemul SCADA utilizat pentru realizarea unei reţele inteligente de distribuire a gazelor:
- Software SCADA, Licenta SCADA Core Service- Pachet de licenţe pentru un numar nelimitat de puncte de masură; Dezvoltarea instantă personalizată în conformitate cu cerinţele clientului;
- Echipamente hardwarw;
- Racorduri ( Contor de gaz cu membrana tip G4- echipat cu transmiţător Cyble Pulser datalogger NB-loT)
- Cămine de vane - punct control;
- Sistem comunicaţie Mod-Bus RTU pentru Corus PTZ + RS485 (se monteaza în convertor Corus PTZ);
- Contor de gaz cu turbină tip FLUXI DN80 G160, Qmin/max:12,5/250 mc/h, cu emiţător de impulsuri;
- Convertor electric de volum de gaz de tip CORUPTZ, presiune minimă 0,98÷maxim 10 bara;
- Sistem comunicare Mod-Bus pentru Corus PTZ +RS485 (se monteaza în convertor Corus PTZ);
- Sistem de comunicare prin 4G catre dispecerat.