Executarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric "Poarta Dealu – Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa, cod LMI DB-I-m-A-16953.01, incluse în Programul Naţional de Restaurare, aprobat de către Ministerul Culturii, în calitate de ordonator principal de credite şi derulat de către Institutul Naţional al Patrimoniu...
Executarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric "Poarta Dealu – Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa, cod LMI DB-I-m-A-16953.01, incluse în Programul Naţional de Restaurare, aprobat de către Ministerul Culturii, în calitate de ordonator principal de credite şi derulat de către Institutul Naţional al Patrimoniului, organism ce gestionează fondurile destinate cercetării, expertizării şi executării lucrărilor de consolidare-restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice, lucrări încadrate în următoarele coduri CPV: 45000000-7 – Lucrări de construcţii şi 45454100-5 – Lucrări de restaurare.
Procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că Autoritatea Contractantă îşi rezervă dreptul de a condiţiona semnarea contractului de alocarea creditelor bugetare de către ordonatorul principal de credite - Ministerul Culturii -, dar nu mai târziu de 6 luni de la finalizarea procedurii de atribuire, respectiv desemnarea câştigătorului.În cazul în care, indiferent de motive, ordonatorul principal de credite nu alocă fondurile bugetare necesare, în termen de 6 luni de la finalizarea procedurii de atribuire, respectiv desemnarea câştigătorului, se va proceda la anularea procedurii de atribuire în conformitate cu art. 212, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice coroborat cu prevederile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 1792/2002 şi Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri de atribuire înţeleg că autoritatea contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă autoritatea contractantă a fost notificată asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri de atribuire acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
Durata contractuală va fi de 24 luni, iar termenul de execuţie a lucrărilor, conform proiect, este de 12 luni de la data atribuirii contractului, implicit emiterea ordinului de începere a lucrărilor.