Lucrările de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric "Poarta Dealu-Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa constau în următoarele activităţi principale:
- Refacerea parţială pe baza martorilor şi documentelor păstrate, a celui de al doilea arc, dinspre vale, a porţii şi al bolţii dintre cele două arce, refacere care...
Lucrările de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric "Poarta Dealu-Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa constau în următoarele activităţi principale:
- Refacerea parţială pe baza martorilor şi documentelor păstrate, a celui de al doilea arc, dinspre vale, a porţii şi al bolţii dintre cele două arce, refacere care se va executa în tehnică tradiţională din cărămidă de epocă cu mortar de var şi parţial, cu mortar bicomponent la zonele de armare cu spirale din oţel autentic, folosindu-se romanate din lemn;
- Realizarea unei copertine de protecţie a zidurilor şi a sistemului de boltire din cărămidă de epocă la partea superioară a acestora, realizată cu mortar impermeabilizat;
- Restaurarea paramentului, rostuire, biocidare şi hidrofobizare;
- Injectarea tuturor fisurilor existente în zidărie pentru refacerea capacităţii portante a zidăriei;
- Refacerea zonelor de zidărie degradată cu acelaşi tip de cărămidă ca cea existentă de dimensiuni 26 (27) x 14 x 4.5 cm, cu mortare istorice şi parţial cu mortare bicomponente;
- Iluminat ambiental de punere în valoare a spaţiului verde;
- Coborârea nivelului de călcare al drumului şi tratarea stratului finit cu un pavaj de beton tip hidromedia. Zidurile din subteran se vor marca prin cărămidă de pardoseală de epocă.
Pentru executarea lucrărilor de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric "Poarta Dealu – Vânătorilor", municipiul Târgovişte, jud. Dâmboviţa, cod LMI DB-I-m-A-16953.01, operatorul economic va asigura următorul personal minim necesar:
1. 1 Şef de Şantier: specialist şi/sau expert atestat MC, specializarea E, domeniul 1 – restaurare arhitectură sau domeniul 4 – consolidare/restaurare structuri istorice, persoană responsabilă cu organizarea, coordonarea şi controlul activităţilor desfăşurate pe şantier, respectarea tehnologiilor de execuţie şi a instrucţiunilor privind exploatarea şi întreţinerea mijloacelor şi uneltelor de producţie, fiind responsabil de buna şi corecta utilizarea a tuturor resurselor utilizate pe şantier;
2. 1 responsabil pentru asigurarea controlului calităţii CQ;
3. 1 Responsabil tehnic cu execuţia (RTE) autorizat MDLPA – ISC şi atestat MC (conform art 35 din Ordinul nr. 2495/2010) – specialist atestat în conformitate cu prevederile Ordinului MLPTL nr. 777/2003 pentru aprobarea reglementării tehnice îndrumător pentru atestarea tehnico-profesională a specialiştilor cu activitate în construcţii.
Specialiştii şi/sau experţii vor fi prezentaţi de către Ofertant, nominal, în cadrul propunerii tehnice, la momentul depunerii ofertei. Ofertantul va detalia modul în care şi-a asigurat accesul la serviciile specialiştilor şi/sau experţilor, documentele justificative, precum atestate, autorizaţii, certificări, diplome, fără a se rezuma la acestea, pentru calitatea acestora şi momentul în care fiecare dintre cei 3 specialişti şi/sau experţi vor interveni în implementarea contractului.
Personalul atestat în domeniul protejării monumentelor istorice este cel menţionat în Registrul specialiştilor şi Registrul experţilor din domeniul protejării monumentelor istorice, respectiv în Anexa 1 şi Anexa 2 a Ordinului ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2495/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind atestarea specialiştilor, experţilor şi verificatorilor tehnici în domeniul protejării monumentelor istorice.
Pentru personalul - nerezident - autorizat de specialitate, calificarea se echivalează prin autorizaţii şi/sau certificări profesionale şi/sau atestate emise în ţara de rezidenţă.