Liceul Tehnologic Elie Radu,municipiul Botoşani, judeţul Botoşani trebuie sa obtina Autorizatia de securitate la incendiu in conformitate cu Ordinul nr.129 din 25 august 2016 privind aprobarea Normelor metodologice privind avizarea si autorizarea de securitate la incendiu si protective civila. Proiectarea şi execuţia vor trebui să rezolve obţinerea Autorizaţiei de securitate la incendiu .
In conformitate cu Legea nr.307/200...
Liceul Tehnologic Elie Radu,municipiul Botoşani, judeţul Botoşani trebuie sa obtina Autorizatia de securitate la incendiu in conformitate cu Ordinul nr.129 din 25 august 2016 privind aprobarea Normelor metodologice privind avizarea si autorizarea de securitate la incendiu si protective civila. Proiectarea şi execuţia vor trebui să rezolve obţinerea Autorizaţiei de securitate la incendiu .
In conformitate cu Legea nr.307/2006 din 12 iulie 2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, art.2 Apararea impotriva incendiilor constituie o activitate de interes public, national, cu caracter permanent, la care sunt obligate sa participe, in conditiile prezentei legi, autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si toate persoanele fizice si juridice aflate pe teritoriul Romaniei.
Unitatile de invatamant sunt proprietatea municipiului Botosani si sunt administrate de Consiliul Local prin intermediul Primariei municipiului Botosani. Asigurarea condiţiilor de funcţionare a Liceului Tehnologic Elie Radu, face parte din activităţile de bază ale UAT municipiul Botoşani.
Toate fazele de proiectare se vor executa conform H.G. nr. 907/2016 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice si conform Certificatului de urbanism emis de municipiul Botosani.
Proiectantul va întocmi orice documentaţie pentru obţinerea de acorduri şi avize, care sunt solicitate de organisme autorizate, chiar dacă acestea nu au fost menţionate în certificatul de urbanism ca fiind necesare:
- Proiect tehnic pentru obţinerea autorizaţiei de construire: P.A.C.;
- P.Th.+ D.D.E., caiete de sarcini pe specialităţi, liste cu cantităţile de lucrări pe categorii de lucrări;
- Proiect de organizare de şantier: P.O.E.;
- Asistenţa tehnică pe parcursul execuţiei pe parcursul derulării lucrărilor.
- Dispoziţiile de şantier vor respecta reglementările legislative, respectiv vor avea vizele verificatorilor de proiecte atestaţi şi vor fi depuse la serviciul urbanism şi se va obţine viza "vizat spre neschimbare", fără alte cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului.
Se vor presta si executa urmatoarele tipuri de servicii si lucrari principale:
- Accesul în unitatea de învăţământ pentru persoanele cu handicap.
- Sistematizare verticala
- Refacerea trotuarelor perimetrale
- Reparaţii elemente de şarpantă, înlocuire elemente neconforme: înlocuiri burlane.
- Ignifugare
- Instalaţii electrice inclusiv montare/demontare tablouri electrice distribuţie
- Instalaţii curenţi slabi
- Instalaţie de împământare – paratonare, prindere, verificare
- Instalaţii de limitare şi stingere a incendiilor
- Instalatii de Hidranţi interiori şi exteriori.
- Finisajele exterioare+desfaceri materiale neconforme cu cerinţele ISU.
În cazul utilajelor şi echipamentelor tehnologice, sistemelor de alarmare, şi orice alt produs pus în operă care necesită mentenanţă, Contractantul va asigura mentenanţa acestora fără alte costuri suplimentare din partea beneficiarului pe toată perioada de garanţie acordată lucrării, respectiv 24 luni.
Pe perioada derulării Contractului, Contractantul este responsabil pentru realizarea activităţilor în conformitate cu documentaţia tehnică şi implementarea celor mai bune practici, in conformitate cu regulile si regulamentele existente la nivel naţional şi la nivelul Uniunii Europene.
Proiectantul, prin POE, este obligat să întocmească liste cu cantităţi necesare racordării provizorii la utilităţi, inclusiv asigurarea de aparate de măsură pentru deteriminarea cantităţilor consumate. Racordarea şi decuplarea de la utilităţi cade în sarcina Contractantului, inclusiv avizele necesare de la deţinătorii de utilităţi.
Toate deşeurile rezultate din lucrări vor fi transportate la Depozitul de deşeuri inerte – taxele necesare pentru transport şi depozitare cad în sarcina ofertantului.
Durata de realizare a investiţiei publice data de către achizitor: 9 luni
Specificaţiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producţie, producător, un procedeu special, un produs special, un standard, un normativ, o marcă de fabrică sau de comerţ, un brevet de invenţie, o licenţă de fabricaţie, o anumită autorizare, atestare, certificare, sunt menţionate doar pentru identificarea cu uşurinţă a tipului acestora şi nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau anumitor produse/servicii sau lucrări. Aceste specificaţii vor fi considerate ca având menţiunea ,,sau echivalent".