Aceste lucrări presupun:
1. Realizarea unei alei de agrement şi de educaţie pentru sănătate după modelul Kneipp, cu o lungime de minim 50 m, care să pună în valoare infrastructura nouă din zona Târgului de ţară, direcţionând publicul spre aceasta şi ajutând vizitatorii să se relaxeze prin parcurgerea unei porţiuni de drum în natură, cu o succesiune de texturi şi care să includă obligatoriu o porţiune de apă. Aleea va propun...
Aceste lucrări presupun:
1. Realizarea unei alei de agrement şi de educaţie pentru sănătate după modelul Kneipp, cu o lungime de minim 50 m, care să pună în valoare infrastructura nouă din zona Târgului de ţară, direcţionând publicul spre aceasta şi ajutând vizitatorii să se relaxeze prin parcurgerea unei porţiuni de drum în natură, cu o succesiune de texturi şi care să includă obligatoriu o porţiune de apă. Aleea va propune un traseu care va pleca din zona digului înspre scenă şi se continuă până în zona căsuţelor de la Târgul de ţară.
2. În pădure, se va amenaja o alee pietruită care va pleca de lângă Casa de învăţători din Sălişte, până în zona de lângă Pavilionul de joc din Jina, pe o lungime de minim 800 m, cu două posibilităţi de părăsire a traseului, o ieşire pe lângă Casa din Săsăuşi, iar a doua ieşire în apropierea troiţei de la Răşinari. În dreptul celei de a doua ieşiri se va face o buclă de minim 50 m pe care se va realiza o alee senzorială (călcare pe diferite texturi: scoarţă de copac, pietriş, pavaj din butuci de lemn încastraţi în pământ, iarbă, pământ bătut, conuri şi ace de brad/ pin/ molid, piatra ) fără apă.
În vecinătatea acestor trasee vor fi realizate următoarele:
- în zona aleii senzoriale, un suport pentru încălţăminte;
- în zona pădurii - două bănci de lemn de 2 m fiecare, 1 panou de căţărare pentru copii cu o înălţime de 1,5 m similar cu cel din poza de mai jos, un panou informativ de mici dimensiuni, pe butuci de lemn, la 1 m deasupra solului.