Proiectul “Creşterea eficienţei energetice pentru clădirile publice din comuna Drăgeşti, jud. Bihor: - Cămin Cultural, sat Dicăneşti, nr. 21, - Scoala Generală (Clasele I-IV), sat Dicăneşti, nr. 22, - Biblioteca Comunală, sat Stracos, nr. 8" a fost selectat pentru finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 10 – Fondul Local, I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbun...
Proiectul “Creşterea eficienţei energetice pentru clădirile publice din comuna Drăgeşti, jud. Bihor: - Cămin Cultural, sat Dicăneşti, nr. 21, - Scoala Generală (Clasele I-IV), sat Dicăneşti, nr. 22, - Biblioteca Comunală, sat Stracos, nr. 8" a fost selectat pentru finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 10 – Fondul Local, I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, Titlu apel PNRR/2022/C10/I3, Runda 1, contract de finantare nr. 12393/31.01.2023.
Proiectul "Creşterea eficienţei energetice pentru clădirile publice din comuna Drăgeşti, jud. Bihor: - Cămin Cultural, sat Dicăneşti, nr. 21, - Scoala Generală (Clasele I-IV), sat Dicăneşti, nr. 22, - Biblioteca Comunală, sat Stracos, nr. 8" a fost selectat pentru finantare asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 10 – Fondul Local, I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, Titlu apel PNRR/2022/C10/I3, Runda 1, contract de finantare nr. 12393/31.01.2023.
Prin realizarea proiectului, se urmareste imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii din sistemul educativ-cultural rural, care sa asigure cresterea ocupabilitatii, adaptabilitatii si mobilitatii fortei de munca si care sa raspunda nevoilor locuitorilor din comuna. De asemenea se urmareste asigurarea unui spatiu corespunzator si accesibil pentru desfasurarea activitatilor specifice, aliniat cu standardele si cerintele europene. Astfel, locuitorilor comunei si copiilor, li se garanteaza accesul la sistemul educativ-cultural rural de calitate prin asigurarea unui climat favorabil de desfasurare a activitatilor.
Obiectivul general consta in reabilitarea, modernizarea si dotarea a trei cladiri, una fiind construită în regim de înălţime P si P+ IE, cu functiunea de scoala generala, camin cultural format din două corpuri de cladiri C1+C2, cu regim de înălţime P şi biblioteca comunală împreună cu o anexă-magazie, cu regim de intaltime P.
Prin proiect, se doreste imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii din sistemul educativ-cultural rural, care sa asigure cresterea ocupabilitatii, adaptabilitatii si mobilitatii fortei de munca si care sa raspunda nevoilor locuitorilor din comuna. De asemenea se urmareste asigurarea unui spatiu corespunzator si accesibil pentru desfasurarea activitatilor specifice, aliniat cu standardele si cerintele europene. Astfel, locuitorilor comunei si copiilor, li se garanteaza accesul la sistemul educativ-cultural rural de calitate prin asigurarea unui climat favorabil de desfasurare a activitatilor.