Pentru acest obiectiv de investiţii, autoritatea locală deţine proiectul tehnic, elaborat de S.C. STUDIO ART CONSTRUCT S.R.L. din Bucureşti, documentaţii tehnice ce vor fi puse la dispoziţia ofertanţilor împreună cu autorizaţia de construire nr. 617/12.10.2023.
Prin investiţia propusă se urmăreşte: îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi confort termic interior, reducerea consumului de gaze naturale combustibile utilizate ...
Pentru acest obiectiv de investiţii, autoritatea locală deţine proiectul tehnic, elaborat de S.C. STUDIO ART CONSTRUCT S.R.L. din Bucureşti, documentaţii tehnice ce vor fi puse la dispoziţia ofertanţilor împreună cu autorizaţia de construire nr. 617/12.10.2023.
Prin investiţia propusă se urmăreşte: îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi confort termic interior, reducerea consumului de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu efect pozitiv asupra schimbărilor climatice, reducerea cheltuielilor cu încălzirea spaţiilor pe perioada de iarnă, reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă, soluţii moderne şi materiale de calitate pentru rezolvarea degradărilor nestructurale, realizarea de strategii pentru eficienţă energetică cum ar fi, de exemplu, strategii de reducere a CO2.
Din punct de vedere tehnic se propun:
Măsuri de creştere a eficienţei energetice a clădirilor publice prin reabilitarea termică a anvelopei:
▪ izolarea termică a pereţilor exteriori la interior cu plăci minerale tip multipor de 10 cm;
▪ izolarea termică a planşeului de pod cu vată minerală bazaltică de 25cm;
▪ montare tâmplărie din lemn stratificat performantă energetic, tip tripan la faţa interioară a pereţilor;
Utilităţi necesare obiectivului:
▪ înlocuirea cazanelor existente cu cazane în condensaţie şi automatizarea centralei termice;
▪ sistem inteligent pentru gestionarea surselor de energie termică;
▪ sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice (sistem de pompe de căldură, sistem de panouri fotovoltaice)
Echiparea clădirilor cu staţii de încărcare pentru maşini electrice:
▪ 3 staţii de încărcare pentru maşini electrice (conform ghid PNRR).
Alte tipuri de lucrări:
▪ refacerea trotuarelor de protecţie;
▪ refacerea parţială a structurii constructive a podului (învelitoare şi şarpantă) şi repararea sistemului de preluare a apelor meteorice;
▪ demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţade, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie;
▪ lucrări de intervenţii la finisaje exterioare şi repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirii
▪ refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie;
▪ grafica, realizarea şi montajul a 2 plăci (una temporară şi una permanentă) conform prevederilor manualului de identitate vizuala pentru placa temporară şi permanentă (link pe site-ul ministerului (07054c8608efd34d8e14c5709a1a4b47.pdf (gov.ro) )
Se vor prevedea racordurile de energie electrică la reţelele existente în zonă pe baza ATR-urilor solicitate de proiectant potrivit caietului de sarcini şi se vor executa în cadrul contractului de lucrări.
În conformitate cu prevederile art.160 alin. (1) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, termenul limita până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare in legătură cu documentaţia de atribuire este de 14 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.
În conformitate cu prevederile art.160 alin.(2) din Legea nr.98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare cu 8 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, în măsura în care sunt adresate în termenul limită stabilit în anunţul de participare simplificat.