Pentru executarea lucrărilor de consolidare, conservare, restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului", "Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul", sat Băduleşti, comuna Crângurile, judeţul. Dâmboviţa, cod LMI DB-II-m-A-17332, operatorul economic va asigura următorul personal minim necesar:
1. Şef de Şantier: 1 specialist şi/sau expert atestat MC, specializarea E, domeniul...
Pentru executarea lucrărilor de consolidare, conservare, restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului", "Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul", sat Băduleşti, comuna Crângurile, judeţul. Dâmboviţa, cod LMI DB-II-m-A-17332, operatorul economic va asigura următorul personal minim necesar:
1. Şef de Şantier: 1 specialist şi/sau expert atestat MC, specializarea E, domeniul 1 – restaurare arhitectură sau domeniul 4 – consolidare/restaurare structuri istorice, responsabil cu organizarea, coordonarea şi controlul activităţilor desfăşurate pe şantier, respectarea tehnologiilor de execuţie şi a instrucţiunilor privind exploatarea şi întreţinerea mijloacelor şi uneltelor de producţie, buna şi corecta utilizarea a tuturor resurselor utilizate pe şantier, cu experienţă dovedită prin implicarea în minim o lucrare similară, pe aceeaşi poziţie pe care o va deţine în prezenta lucrare;
2. 1 responsabil pentru asigurarea controlului calităţii CQ, cu experienţă dovedită prin implicarea în minim o lucrare similară, pe aceeaşi poziţie sau, după caz, pe o poziţie superioară celei pe care o va deţine în prezenta lucrare;
3. 1 Responsabil tehnic cu execuţia (RTE) autorizat MDLPA – ISC şi atestat MC (conform art. 35 din Ordinul nr. 2495/2010) – specialist atestat în conformitate cu prevederile Ordinului MLPTL nr. 777/2003 pentru aprobarea reglementării tehnice, îndrumător pentru atestarea tehnico-profesională a specialiştilor cu activitate în construcţii, cu experienţă dovedită prin implicarea în minim o lucrare similară, pe aceeaşi poziţie sau, după caz, pe o poziţie superioară celei pe care o va deţine în prezenta lucrare;
Specialiştii şi/sau experţii vor fi prezentaţi de către Ofertant, nominal, în cadrul propunerii tehnice, la momentul depunerii ofertei. Ofertantul va detalia modul în care şi-a asigurat accesul la serviciile specialiştilor şi/sau experţilor, documentele justificative, precum atestate, autorizaţii, certificări, diplome, fără a se rezuma la acestea, pentru calitatea acestora şi momentul în care fiecare dintre cei 3 specialişti şi/sau experţi vor interveni în implementarea contractului.
Personalul atestat în domeniul protejării monumentelor istorice este cel menţionat în Registrul specialiştilor şi Registrul experţilor din domeniul protejării monumentelor istorice, respectiv în Anexa 1 şi Anexa 2 a Ordinului ministrului culturii şi patrimoniului naţional nr. 2495/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind atestarea specialiştilor, experţilor şi verificatorilor tehnici în domeniul protejării monumentelor istorice.
Pentru personalul - nerezident - autorizat de specialitate, calificarea se echivalează prin autorizaţii şi/sau certificări profesionale şi/sau atestate emise în ţara de rezidenţă.
Având în vedere obiectul contractului, nu este permis operatorilor economici să prezinte în ofertă specialişti şi/sau experţi care să îndeplinească simultan două sau mai multe specializări, autoritatea contractantă considerând acest lucru factor de risc în derularea contractului. Astfel, operatorii economici trebuie să asigure specialişti şi/sau experţi distincţi, în conformitate cu cerinţele referitoare la personalul cheie, mai sus menţionate.
Ofertele care nu prezintă o propunere tehnică, elaborată conform cerinţelor din cadrul documentaţiei de atribuire şi care nu conţin în mod clar şi detaliat toate procedurile tehnice aferente tuturor categoriilor de lucrări prevăzute în proiectul tehnic vor fi declarate neconforme, conform art. 215, alin.(5), din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare.