Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare ...
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire in a 12-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractanta nu va raspunde la solicitarile de clarificari transmise dupa data limita stabilita.
Având în vedere prevederile art. 17. alin 1. din HG nr.108/2020 privind interoperabilitatea sistemului feroviar şi în acord cu legislaţia europeană, respectiv cu Directiva UE 797/2016, punerea în funcţiune a subsistemelor structurale fixe din componenţa sistemului feroviar, care sunt amplasate sau exploatate pe teritoriul României, se realizează numai dacă subsistemele sunt proiectate, construite şi instalate în aşa fel încât să îndeplinească cerinţele esenţiale şi în baza unei autorizaţii corespunzătoare emisă de Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR).
Pentru obţinerea Autorizaţiilor de punere în funcţiune a subsistemelor structurale, componente ale sistemului de transport feroviar, este necesar ca în prealabil să fie realizată o verificare a conformităţii acestora cu cerinţele din Specificaţiile Tehnice de Interoperabilitate (STI) relevante, de către un organism de evaluare a conformităţii agreat la nivelul Uniunii Europene, activitate denumită în legislaţie ca verificare "CE" privind conformitatea cu cerintele din STI relevante. Procesul / Procedura de verificare "CE" este descrisă în cadrul Anexei nr. 4 din HG nr.108/2020.
Serviciile necesar a fi prestate constau în verificarea "CE" a subsistemelor structurale: Infrastructură (INF), Energie(ENE) şi Control – Comandă şi Semnalizare terestră (CCS) modernizate în cadrul proiectelor de reabilitare a tronsoanelor de cale ferată: Frontieră – Curtici – Km 614, Km 614 – Simeria şi Sighişoara – Simeria, derulate de către Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - S.A. în decursul ultimilor ani.
Valoarea totală estimată: 4,908,600 lei, fără TVA
Lot 1 - 534.600 lei (fără TVA) din care 408.240 lei (fără TVA) reprezintă serviciile propriu-zise de verificare "CE" a subsistemelor structurale si 126.360 lei (fără TVA) reprezintă cheltuieli incidentale
Lot 2 – 2.021.760 lei (fără TVA) din care: 1.807.920 lei (fără TVA) reprezintă serviciile propriu-zise de verificare "CE" a subsistemelor structural şi 213.840 lei (fără TVA) reprezintă cheltuieli incidentale
Lot 3 – 2.352.240 lei (fără TVA), din care: 2.138.400 lei (fără TVA) reprezintă serviciile propriu-zise de verificare "CE" a subsistemelor structurale şi 213.840 lei (fără TVA) reprezintă cheltuieli incidentale
Durata prestării serviciilor de verificare "CE", este diferită pentru fiecare din cele trei tronsoane de cale ferată, astfel:
Lot 1 – 12 luni de la data punerii la dispoziţia Prestatorului, pentru activitatea de verificare "CE", a documentelor relevante solicitate de acesta prin listele de cerinţe. Acest fapt va fi consemnat într-un Proces-Verbal semnat de ambele părţi. Perioada maximă de suspendare a Contractului nu poate depăşi 6 luni.
Lot 2 – 24 luni de la data punerii la dispoziţia Prestatorului, pentru activitatea de verificare "CE", a documentelor relevante solicitate de acesta prin listele de cerinţe. Acest fapt va fi consemnat într-un Proces-Verbal semnat de ambele părţi. Perioada maximă de suspendare a Contractului nu poate depăşi 12 luni.
Lot 3 – 18 luni de la data punerii la dispoziţia Prestatorului, pentru activitatea de verificare "CE", a documentelor relevante solicitate de acesta prin listele de cerinţe. Acest fapt va fi consemnat într-un Proces-Verbal semnat de ambele părţi. Perioada maximă de suspendare a Contractului nu poate depăşi 12 luni.
Contractul poate fi suspendat în perioada de derulare conform clauzelor contractuale din următoarele motive:
- Prestatorul îşi pierde calitatea de Organism Notificat urmare a restricţionării / suspendării notificării, dar nu mai mult de 90 de zile. În cazul în care, în termen de 90 de zile de la data suspendării notificării, Prestatorul nu face dovada eliminării restricţionării / suspendării, notificării, contractul va fi reziliat;
- Urmare a verificărilor făcute de către Prestator, este necesar ca Entitatea Contractantă să adopte o serie de măsuri suplimentare, necesare îndeplinirii cerinţelor privind interoperabilitatea sistemului, în cazul în care acest lucru este posibil;