Obiectul contractului il reprezinta execuţia de lucrări de reabilitare termica si energetica cladire P+1,Primarie si Casa Tineretului,Com.Ilva Mica,jud.Bistrita-Nasaud,str.Principala ,nr.200.
Proiectul tehnic aprobat contine specificatii tehnice foarte clare care nu pot suporta modificari;
Materialele cuprinse in proiectul tehnic nu pot suporta modificari fiind realizate calculele privind realizarea lucrarii;
Calitatea l...
Obiectul contractului il reprezinta execuţia de lucrări de reabilitare termica si energetica cladire P+1,Primarie si Casa Tineretului,Com.Ilva Mica,jud.Bistrita-Nasaud,str.Principala ,nr.200.
Proiectul tehnic aprobat contine specificatii tehnice foarte clare care nu pot suporta modificari;
Materialele cuprinse in proiectul tehnic nu pot suporta modificari fiind realizate calculele privind realizarea lucrarii;
Calitatea lucrarilor trebuie sa fie cea prevazuta in proiectul tehnic si in legislatia in domeniu;
Recomandarea expertului tehnic de rezistenta :
- Recomandăm ca remedierea eventualelor degradări ale elementelor structurale, constatate numai după înlăturarea stratului de tencuială şi pregătirea suprafeţelor suport, să se execute înainte de lucrările propriu zise de reabilitare termică pe baza unor solutii propuse si vizate de catre expert si verificator.
- Lucrările de reabilitare termică vor fi executate de firme specializate şi numai după cunoaşterea în ansamblul a proiectului şi a detaliilor. Prin executarea lucrarilor de reabilitare termica clasa de risc seismic si gradul de asigurare structurala seismica al cladirii nu se schimba.
- Din punct de vedere al stării de solicitare la încărcări statice construcţia analizată suportă modificări nesemnificative, motiv pentru care apreciem că intervenţia pentru reabilitare termică se poate face fără afectarea stării de echilibru actual al structurii .
- Lucrările de reabilitare termică se pot executa fără a fi necesare măsuri de intervenţie structurală.
Recomandarea auditorului energetic :
- Pachetul Maximal de masuri (SOLUTIA 1) descris in cadrul auditului energetic si preluat in prezenta documentatie este recomandat pentru ca se intervine asupra tuturor zonelor de pierderi de caldura ale anvelovei, se reabiliteaza / modernizeaza termic sistemul de incalzire, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei, se va reabilita / moderniza instalatia de iluminat a cladirii si cladirea va fi cu adevarat eficienta energetic pe termen lung.
- Soluţia recomandată privind creşterea performanţei energetice a clădirii este cea din Pachetul Maximal. Această soluţie asigură reducerea consumurilor energetice din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire va scădea sub sau cat mai apropiate de 100 kWh/m2 arie utilă, în condiţii de eficienţă economică.
- Pachetul de măsuri asigură un nivel optim din punctul de vedere al costurilor şi al cerinţelor de performanţă energetică, conform prevederilor Directivei 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor.
Recomandarea pachetului de măsuri Maximal s‐a realizat în urma rezultatelor obţinute care justifică eficienţa energetică şi economică a acţiunii de creştere a performanţei energetice a clădirii cu influenţe benefice asupra confortului termic, reducerii consumului de energie în exploatare şi impactului asupra mediului pe termen lung.
După realizarea lucrărilor de intervenţie privind creşterea performanţei energetice a Cladirii – Casa Tineretului si Primarie, se vor obtine:
• O reducere a consumurilor de energie totale de la 220,36,12 kWh/m2.an la 74,21 kWh/m2.an;
• O reducere a consumurilor de energie pentru încălzirea spaţiilor de la 193,83 kWh/m2.an la 50,33 kWh/m2.an;
• O reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră echivalent CO2 de la 45,22 kg CO2/an la 8,15 kg CO2/an.
• Economia anuala de energie estimată pentru pachetul recomandat este de: 130585,025 (kwh/an) .
Este de remarcat faptul că prin aplicarea tuturor interventiilor propuse se obţine reducerea consumului anual specific de energie cu 66,32 % si a emisiei de CO2 cu 81,97%.
Conform expertizei tehnice nu sunt necesare lucrari de consolidare a elementelor ansamblului structural si nu se introduc elemente structurale noi. De asemena nu se demoleaza elemente structurale sau nestructurale care sa modifice configuratia sau functiunea existenta a constructiei.
Lucrarile care se vor efectua asupra imobilului sunt intreventii asupra finisajelor interioare si exterioare, precum si asupra instalatiilor. Scopul acestor lucrari este reabilitarea termica si energetica a cladirii.
Lucrarile propuse sunt: - lucrari de TIP I - măsurile de creştere a eficienţei energetice (cu asigurarea condiţiilor de confort interior) includ lucrări de intervenţie/activităţi aferente investiţiei de bază,
- lucrari de TIP II - măsurile conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare şi care nu conduc în mod direct la creşterea eficienţei energetice, dar includ lucrări de intervenţie/activităţi aferente investiţiei de bază.
- alte lucrări – măsuri de conformare a cladirii pentru ca aceasta sa indeplineasca cerintile fundamentale aplicabile conform Legii 10/1995 privind Calitatea in constructii.
Lucrari de TIP I - măsuri de creştere a eficienţei energetice:
Înlocuirea tamplariei exterioare existente
Izolarea termica a pereţilor exteriori
Izolarea termica a spaletilor din jurul ferestrelor
Izolarea termica a soclului
Izolarea termica a planseului sub pod
Izolarea termica a acoperisului inclinat
Izolarea termică a placii pe sol
Sistem centralizat de ventilatie mecanica
Repararea/refacerea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă menajeră
Repararea/refacerea instalaţiei electrice de iluminat
Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice