Drumul judeţean DJ 643 face parte din reţeaua de drumuri administrate de Consiliul Judeţean Olt şi se afla în proprietatea publică a judeţului Olt.
Traseul drumului judeţean DJ 643 se desfăşoară în partea vestică a judeţului Olt, are originea la intersecţia cu drumul naţional DN 64 pe raza comunei Fălcoiu şi sfârşitul la km 51+400 pe raza comunei Iancu Jianu la graniţa cu judeţul Vâlcea.
Importanţa lui rezultă din faptul ...
Drumul judeţean DJ 643 face parte din reţeaua de drumuri administrate de Consiliul Judeţean Olt şi se afla în proprietatea publică a judeţului Olt.
Traseul drumului judeţean DJ 643 se desfăşoară în partea vestică a judeţului Olt, are originea la intersecţia cu drumul naţional DN 64 pe raza comunei Fălcoiu şi sfârşitul la km 51+400 pe raza comunei Iancu Jianu la graniţa cu judeţul Vâlcea.
Importanţa lui rezultă din faptul că face legătura între drumul naţional DN 64(Caracal-Ramnicu Vâlcea) şi judeţul Vâlcea intersectându-se pe raza oraşului Balş cu drumul naţional DN 65 (european 674 – Pitesti-Craiova),traversând mai multe localităţi: com. Fălcoiu, com. Osica de Jos,Com. Dobrun, com. Voineasa.
Se poate spune că că traseul drumului DJ 643 se desfăşoară paralel cu răul Oltet, apropiindu-se sau depărtându-se de albia lui, uneori destul de aproape încât terasamentele să devină instabile(cu precădere în zona periurbana a oraşului Balş), chiar traversându-l la graniţa dintre judeţele Olt şi Vâlcea.
Tronsonul de drum judeţean ce face obiectul acestei documentaţii are o lungime totală de 24,211 km şi se întinde de la km 0+000 (intersecţia cu DN 64 (Cracal-Ramnicu Vâlcea) până la km 24+211 comună Voineasa(sat Racoviţa).
În prezent tronsonul studiat are sectoare diferite ca structura rutieră, ca nivel de viabilitate întreţinere şi utilizare şi în afară discontinuităţii dată de sectoarele nemodernizate şi de sectorul cu terasament instabil, are şi o rupere totală a corpului drumului cauzată de erodare şi calamităţi în zona comunei Voineasa pe raza localităţii Racoviţa acolo unde traversarea raului Oltet se face numai pietonal pe o punte suspendată.
În afara defecţiunilor la nivelul carosabilului enumerate, sunt prezente şi alte neajunsuri care contribuie la scăderea viabilităţii drumului.
Se propune modernizarea drumului pe sectoarele studiate, refacerea podului de la km 15+806, consolidarea terenului în zona dintre km 22+ 196 şi km 22+317 pe lungimea de 124,20 m unde s-a produs o alunecare de teren.
Din punct de vedere al siguranţei circulaţiei se poate spune că este aproape inexistentă, iar acolo unde mai există este deteriorate: indicatoare de circulaţie, marcaje, parapeţi de protecţie, etc.
Încadrarea construcţiilor, conform Iegislatiei în vigoare:
• Categoria de importanta C, "normală";
• Clasa tehnica: V
Terenul pe care se afla sectoarele de drum are suprafaţa de 250000 mp, şi este amplasat în judeţul Olt
Dreptul de proprietate asupra terenului îl deţine Consiliul Judeţean Olt
Având în vedere starea de degradare a drumului judeţean modernizare şi reabilitarea sa, este neecsara pentru crearea unei infrastructuri corespunzătoare necesare dezvoltării diferitelor activităţi ecomnomice din zonă.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, în conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare.
Termenul limită pentru transmiterea solicitărilor de clarificări de către operatorii economici este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
Termenul limită în care Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare adresate de operatorii economici este în a 12-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor.
În măsura în care solicitările de clarificări/informaţii suplimentare au fost transmise în termenul prevăzut anterior, răspunsurile autorităţii contractante însoţite de întrebările aferente vor fi publicate în SICAP, în conformitate cu prevederile art. 160 alin. (3) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare.
Autoritatea contractantă nu va răspunde la solicitările de clarificări/informaţii suplimentare adresate de operatorii economici care vor fi transmise prin altă modalitate de comunicare sau alt termen decât cel stabilit.