tipurile de servicii: servicii de dezinsectie, deratizare, tratamente firosanitare si erbicidare
Dezinsectia este o activitate de combatere a insectelor prin mijloace ecologice, biologice si chimice avand ca scop mentinerea unui nivel scazut al densitatii inesctelor, realizand conditii corespunzatoare de igiena si confort pentru populatie, precum si eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli la om sau la animale prin ...
tipurile de servicii: servicii de dezinsectie, deratizare, tratamente firosanitare si erbicidare
Dezinsectia este o activitate de combatere a insectelor prin mijloace ecologice, biologice si chimice avand ca scop mentinerea unui nivel scazut al densitatii inesctelor, realizand conditii corespunzatoare de igiena si confort pentru populatie, precum si eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli la om sau la animale prin intermediul insectelor vectoare.
Speciile de insecte cele mai des întâlnite in acest domeniu de activitate sunt: tantarul, capusa, gândacul rosu de bucatarie, gândacul negru de bucatarie, musca, plosnita de casa, plosnita porumbeilor, molia de haine, greierele de casa, puricele, paianjanul, viespea, furnica neagra, molia covoarelor.
Dezinfectia este o metoda a igienei, constând in operatiuni de prevenire si combatere a bolilor infectioase si parazitare la om si animale, urmarindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafetele supuse acestei operatiuni.
Dezinfectia previne dezvoltarea germenilor patogeni, transmitatori de boli si combate raspândirea în masa a bolilor transmisibile
Deratizarea este activitatea de stârpire a rozatoarelor prin otravire cu substante chimice sau prin culturi microbiene.Aceasta activitate reprezinta un complex de masuri aplicate permanent în scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani), vectoare de maladii transmisibile si/sau generatoare de disconfort si mentinerii acestoara la un nivel numeric redus.
Deratizarea previne si combate transmisia unor boli:bacteriene, virotice si parazitare, atât la om cat si la animale. Soarecii, dar mai ales sobolanii, sunt rezervoare de infectie si vectori, raspândind trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antraxul, turbarea, toxiinfectiile alimentare etc.
Activitatea de tratamente fitosanitare se efectueaza pe domeniul public al Municipiului Oradea, in functie de bolile si daunatorii ce apar la vegetatia de pe domeniul public si sunt constatate in urma monitorizarilor periodice.
La baza monitorizarilor efectuate vor sta buletinele de analiza emise de organismele abilitate in acest sens si confirmate de catre Unitatea Fitosanitara Oradea