Având în vedere faptul că în comuna Budeasa pe strada Sudeaua, există reţea de canalizare menajeră nefuncţională, se impune ca necesară reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pentru a asigura condiţii igienico-sanitare corespunzătoare pentru toţi locuitorii comunei.
Se propune reabilitarea reţelei de canalizare a apelor uzate menajere cu funcţionare gravitaţională, pentru preluarea apelor uzate de la gospodăria aferent...
Având în vedere faptul că în comuna Budeasa pe strada Sudeaua, există reţea de canalizare menajeră nefuncţională, se impune ca necesară reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pentru a asigura condiţii igienico-sanitare corespunzătoare pentru toţi locuitorii comunei.
Se propune reabilitarea reţelei de canalizare a apelor uzate menajere cu funcţionare gravitaţională, pentru preluarea apelor uzate de la gospodăria aferentă străzii Sudeaua.
Reţeaua de canalizare menajeră propusă se va realiza pe domeniul public şi va fi alcătuită din colector principal din tuburi, PVC, SNS, cu diametrul 400 mm, cămine de vizitare prevăzute cu capace carosabile din fontă, şi cămine de racord din material plastic prevăzute cu capace din fontă, amplasate la distanţă minimă de aproximativ 1,0 m faţă de limita proprietăţii.
Colectorul de canalizare va fi îngropat, sub adâncimea de îngheţ, având o pantă care să asigure scurgerea gravitaţională a apelor uzate menajere.
Colectorul principal de canalizare menajer va fi prevăzut cu cămine de vizitare. Căminele de vizitare se propun a fi realizate de forma circulară, din beton şi vor fi prevăzute cu capace carosabile.
Apele uzate menajere vor fi colectate printr-o reţea de canalizare având următoarele caracteristici:
- colector principal, L=1658,0 m, PVC, SN8, Dn 400 mm;
- cămine de vizitare din elemente prefabricate din beton, Dint=1,0 m, 40 buc;
- conducte de racord, L=200,0 m, PVC, SN8, Dn 160 mm;
- cămine de racord din material plastic, Dn 315 mm, 30 buc.
Canalizarea se va executa pe mijlocul străzii cu racordarea în căminul de vizitare existent pe strada Argeşului, Hr=2,0 m.
Racordurile de canalizare menajeră vor avea lungime variabilă şi vor face legatura între căminele de racord şi reţeaua stradală. Se vor executa 30 cămine de racord din material plastic alcătuite din bază, coloana de înălţare şi capac din fontă.
Colectoarele de canalizare vor fi pozate îngropate, sub adâncimea de îngheţ, având o pantă care să asigure scurgerea gravitaţională a apelor uzate.
Colectoarele stradale de canalizare ape uzate menajere vor fi prevăzute cu cămine de vizitare.
Căminele de vizitare se propun a fi realizate de forma circulară, din beton şi prevăzute cu capace carosabile.
Tuburile din PVC vor fi aşezate pe un pat de nisip, 10 cm grosime, şi vor fi înglobate în strat de nisip până la o înălţime de 30 cm peste creasta tubului.
Baza şanţului de pozare trebuie executată cu mare atenţie: se va asigura o suprafaţă netedă, fără pietre, cu o stabilitate corespunzătoare pentru pozarea conductelor, respectiv stratului de pozare.
Săpăturile se vor executa parţial mecanic şi manual, conform specificaţiilor tehnice din listele de cantităţi stabilite la faza Proiect Tehnic de Execuţie.
Stratul vegetal de capăt va fi depozitat separat, urmând a fi utilizat la terminarea execuţiei lucrărilor, pentru refacerea amplasamentului afectat, în vederea racordării la reţeaua de canalizare a consumatorilor, se propune realizarea a câte un racord individual la reţeaua de canalizare menajeră, racord terminat printr-un cămin de racord.
Căminul de racord se amplasează în domeniul public, la distanţă de 1,0 m faţă de limita proprietăţii şi va fi realizat din material plastic, cu Dn 315 mm. Acesta va fi prevăzut cu capac din fontă, clasa A15.
Conducta de racord se va realiza din tuburi PVC, SN8, Dn 160 mm.
Racordarea conductelor la colectorul principal se poate realiza în 2 variante:
- racordare în cămin de vizitare din beton. Pentru aceasta se va perfora tubul din beton şi va fi prevăzută o garnitura specială pentru cuplarea tubului din PVC;
- racordarea directă în conductă, prin intermediul cuplajelor rapide cu articulaţie sferică.
Aceasta va fi montată îngropat, pe un pat de nisip de 10 cm grosime. Conducta va fi înglobată în strat de nisip până la o înălţime de 30 cm peste creasta tubului.
Baza sanţului de pozare trebuie executată cu mare atenţie: se va asigura o suprafaţă netedă, fără pietre, cu o stabilitate corespunzătoare pentru pozarea conductelor, respectiv al stratului de pozare.
Racordul va avea o pantă minima de 1,0 % spre colectorul principal.
Avantajele tuburilor din PVC
- cost de investiţie mai scăzut;
- greutatea specifică redusă;
- montarea rapidă şi uşoară;
- posibilitatea de debitare mai simplă;
- posibilitate mai uşoară de racordare direct în colector;
- flexibilitate mărită în timp;
Dezavantajele tuburilor din PVC
- durata de viaţă mai scăzută;
- rezistenţe fizice şi mecanice mai mici.
Valoare estimată = 1.677.099,59 Lei din care, pe capitole bugetare:
3.5.6 Proiect tehnic şi detalii de execuţie = 64.041,99 Lei
3.8.1 Asistenţă tehnică din partea proiectantului = 12.007,87 Lei
4.1 Construcţii şi instalaţii = 1.601.049,73 Lei
5.1.1 Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 0,00 Lei
Sumele de mai sus nu conţin TVA.
Pentru realizarea activitatilor din cadrul contractului sunt prevazute urmatoarele durate:
• 1 lună: lucrări de proiectare;
• 1 lună: obţinerea avizelor / acordurilor / autorizaţiilor;
• 10 luni: execuţie lucrare.
Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet la toate solicitarile de clarificari cu cel putin 6 zile lucratoare inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.
Data limita pâna la care se pot solicita clarificari: 10 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.