Lapte UHT, 3,5% , ambalaj: cutie carton TetraPak 1 litru.
2.1. Proprietăţi organoleptice
Caracteristici
Lapte UHT 3,5% grăsime
Aspect :Lichid, omogen, lipsit de impurităţi vizibile ţi de sediment
Consistenţă: Fluidă
Culoare :Alb, cu nuanţă uşor gălbuie, uniformă
Miros şi gust :Plăcut, dulceag, caracteristic laptelui, fără miros şi gust străin
2.2. Proprietăţi fizice şi chimice
Caracteristici
Lapte UHT 3,5% grăsime
Grăsim...
Lapte UHT, 3,5% , ambalaj: cutie carton TetraPak 1 litru.
2.1. Proprietăţi organoleptice
Caracteristici
Lapte UHT 3,5% grăsime
Aspect :Lichid, omogen, lipsit de impurităţi vizibile ţi de sediment
Consistenţă: Fluidă
Culoare :Alb, cu nuanţă uşor gălbuie, uniformă
Miros şi gust :Plăcut, dulceag, caracteristic laptelui, fără miros şi gust străin
2.2. Proprietăţi fizice şi chimice
Caracteristici
Lapte UHT 3,5% grăsime
Grăsime % :3,5 +-/0,1
Aciditate :15-19
Densitate: -relativă, minimă 1,028
Substanţă uscată (fără grăsime) minimă: 8,3
Substanţe proteice :3,0
Lactoză :4,5
Controlul pasteurizării: Negativ
Punct crioscopic minim:-0,515
Temperatura de păstrare după deschidere:2-4 °C
2.3. Proprietăţi microbiologice
Caracteristici
Condiţii de admisibilitate
Numărul total de germeni la 1 cm3 produs:maxim 50.000
Enterobacteriaceae/ml-max: m<1-ml,
m şi M-limite:M-5/ml,
n- nr unit din care este constituită proba:n=5
c-număt de unităţi de probă care dau valori între m şi M:c=2
Listeria Monocitogenes/25gr :absent
2.4. Valori medii nutriţionale/100 m
Valoare energetică: 257kj/62kcal
Grăsime : 3,5 g
Acizi graşi saturaţi: 2,3 g
Glucide : 4,5 g
Zaharuri: 4,5 g
Proteine : 3,0 g
Sare : 0,1 g
Calciu :118 mg