3. Cerinte generale
Sistemul informatic ofertat trebuie sa indeplineasca minim urmatoarele cerinte generale:
1. Sistemul informatic ofertat trebuie sa fie de tip Hospital Information System, nivelurile bazei de date si cel aplicativ vor fi separate.
2. Interfata de lucru si mesajele de avertizare sau de eroare trebuie sa fie in limba romana.
3. Interfata de lucru trebuie sa fie operationala pe sistemele de operare Windows ...
3. Cerinte generale
Sistemul informatic ofertat trebuie sa indeplineasca minim urmatoarele cerinte generale:
1. Sistemul informatic ofertat trebuie sa fie de tip Hospital Information System, nivelurile bazei de date si cel aplicativ vor fi separate.
2. Interfata de lucru si mesajele de avertizare sau de eroare trebuie sa fie in limba romana.
3. Interfata de lucru trebuie sa fie operationala pe sistemele de operare Windows si Linux.
4. Utilizatorii vor accesa cel putin componenta medicala a sistemului informatic integrat exclusiv prin intermediul unui browser web local (e.g. Internet Explorer) folosind protocolul https. Folosirea pe statiile de lucru, in cadrul componentei medicale a sistemului informatic, a unei aplicatii locale pentru semnarea cu cardul de sanatate si prevalidarea serviciilor medicale, este permisa doar in cazul in care este utilizat un protocol de comunicatie securizata prin certificat ssl - https.
5. Pentru securizarea utilizatorilor aplicatiei sistemului informatic, comunicatiei in cadrul retelei intranet si controlul accesului se vor implementa de catre ofertant servicii LDAP – “Active Directory" pe un server pus la dispozitie de beneficiar.
6. Utilizarea sistemului de gestiune al bazei de date a sistemului informatic medical ofertat, nu trebuie sa impuna din partea beneficiarului achizitia suplimentara a unor licente; in cazul in care SGBD necesita licentiere, acestea vor fi puse la dispozitia beneficiarului fara costuri suplimentare, pe toata durata contractului.
7. Modalitatea de licentiere a aplicatiei trebuie sa fie independenta de numarul de utilizatori si statii de lucru.
8. Intrucat Autoritatea Contractanta detine licenta de utilizare a modulelor informatice: “Modulul software bratari" si “Modul VDM al Sistemului National de verificare a Medicamentelor" (verificare si deserializare medicamente); modulul sistemul informatic ofertat trebuie sa asigure interoperabilitatea cu aceste module.
9. Se va asigura back-up-ul bazelor de date, local, pe un hardisk extern, conectat la serverul bazei de date, pe un dispozitiv extern tip network attach storage si pe medii de stocare tip DVD care vor fi predate lunar beneficiarului. Hard disk-ul extern si solutia de storage vor fi asigurate de beneficiar.
10. Se va asigura o procedura de restaurare a back-up-urilor lunare livrate, impreuna cu un reprezentant desemnat de beneficiar pentru a se asigura integritatea si functionalitatea back-up-ului in caz de dezastru.
11. Sistemul informatic ofertat trebuie sa indeplineasca setul minim de conditii solicitat de autoritatea nationala de management al calitatii in sanatate (conform ORDINUL M.S nr. 446 din 18 aprilie 2017 privind aprobarea Standardelor, procedurii şi metodologiei de evaluare si a anexelor privind standarde de acreditare a spitalelor.
12. Furnizorul sistemului informatic integrat declarat castigator, se obliga sa importe continutul bazelor de date existente din sistemul informatic al carui contract s-a incheiat, astfel incat continutul acestora sa poata fi utilizat conform legislatiei in vigoare ( a se tine cont in ofertare de serviciile de analiza, cercetare-dezvoltare si normalizare date)
13. La incetarea relatiilor contractuale, furnizorul de servicii va pune la dispozitia beneficiarului, continutul bazelor de date intr-un format agreat de ambele parti si a metadatasetului privind descrierea acestora, astfel incat sa poata fi realizat importul colectiilor de date de catre furnizorul declarat castigator, in noul sistem informatic, din aplicatia informatica a carui contract a expirat .
In cele ce urmeaza, sunt descrise cerintele minime functionale, necesare fiecarei structuri din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. In momentul implementarii, este posibil sa fie indentificate si alte cerinte conexe unor fluxuri informatice specifice sectiei/ compartimentului/ care in acest moment nu au putut fi evaluate. Se solicita flexibilitate in implementare, fara costuri suplimentare, pana la finalizarea acesteia si punerea in productie a sistemului informatic integrat.