Comuna Milcoiu, se situează din punct de vedere teritorial în partea central estică a judeţului Vâlcea şi este aşezată de-o parte şi de alta a şoselei naţionale ce duce spre Piteşti, la 18 km distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea, între râul Topolog şi Dealul Negru.
Comuna Milcoiu are în componenţă un număr de 6 localităţi: Milcoiu, Căzăneşti, Ciuteşti, Izbăşeşti, Şuricaru, Tepşenari
Lucrările de înfiinţare a sistemelor...
Comuna Milcoiu, se situează din punct de vedere teritorial în partea central estică a judeţului Vâlcea şi este aşezată de-o parte şi de alta a şoselei naţionale ce duce spre Piteşti, la 18 km distanţă de municipiul Râmnicu Vâlcea, între râul Topolog şi Dealul Negru.
Comuna Milcoiu are în componenţă un număr de 6 localităţi: Milcoiu, Căzăneşti, Ciuteşti, Izbăşeşti, Şuricaru, Tepşenari
Lucrările de înfiinţare a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate se vor desfăşura în conformitate cu GHIDUL SPECIFIC PRIVIND REGULILE SI CONDITIILE APLICABILE FINANŢĂRII DIN FONDURILE EUROPENE AFERENTE PNRR ÎN CADRUL APELULUI DE PROJECTE - PNRR/2022/C1/2 - INVESTIŢIA 2 - Colectarea apelor uzate în aglomerările mai mici de 2000 de l.e. care împiedică atingerea unei stări bune a corpurilor de apă şi / sau afectează arii naturale protejate pe terenuri reprezentând proprietatea privată a utilizatorilor (gospodăriile din localitate). În acest sens s-au obţinut acordurile scrise ale proprietarilor sau administratorilor terenurilor pentru realizarea investiţiei.
Lucrările se vor desfăşura în intravilanul localităţii, pe terenuri cu destinaţia curţi-construcţii, aparţinând populaţiei comunei. Astfel au fost prevăzute a se amplasa un număr de 430 sisteme individuate adecvate de colectare a apelor uzate menajeră.
De sisteme individuale adecvate de colectare a apelor uzate (SIA) vor beneficia un număr de 728 locuitori echivalenţi din gospodării, instituţii şi spaţii comerciale.
Solutia propusă pentru colectarea apelor uzare de la gospodăriile localităţilor presupune montarea unor bazine vidanjabile etanşe cu trei compartimente, urmând ca vidanjarea să se facă din al treilea compartiment al bazinului. Obligatoriu, echipamentele propuse vor deţine agremente tehnice sau certificate de conformitate şi vor fi proiectate şi fabricate conform standardelor europene: SR EN 12566-1. Acestea se vor monta individual pentru fiecare gospodărie.
Acestea vor fi dimensionate pentru preluarea apelor uzate aferente unei gospodării sau instituţii si vor avea capacitatea de stocare cuprinsa intre 3- 8 mc. Ele vor fi montate îngropat într-o locaţie convenită cu beneficiarul şi care să permită accesul autospecialelor, care vor efectua serviciile de operare, mentenanţa si vidanjarea.
Toate echipamentele vor prevăzute cu un racord de intrare al apelor uzate menajere, şi o posibilitate ulterioara de racord la reţeaua de canalizare.
Caracteristici bazin vidanjabil:
• Volum util 3000-8000 I;
• Prelungiri pentru gurile de vidanjare până la 0.8 m;
• Dimensiuni: Diametru între 1.5 - 2.0 m; Lungime 2.00 - 5.00 m;
• Racord ţeava de intrare de 110 mm / ţeavă de ieşire 110 mm;
• Guri de vidanjare telescopice D320 mm / D400 mm cu capace incluse.
Valoare estimată = 4.348.708,39 lei din care, pe capitole bugetare:
4.1. Construcţii şi instalaţii = 1.246.347,95 lei, fără TVA
4.2. Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale = 40.940,17 lei, fără TVA
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj = 3.049.420,27 lei, fără TVA
5.1.1. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier = 12.000,00 lei, fără TVA.
Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet la toate solicitările de clarificări cu cel puţin 6 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.
Data limită până la care se pot solicita clarificări: 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.