Produsul gelificat obtinut prin fierberea cu zahar a fructelor proaspete sau conservate si ambalat in recipiente inchise ermetic.
Proprietati organoleptice
Aspect: fructe, bucati de fructe, sau petale partial destramte, in masa usor gelificata,din care nu se separa siropul, fara semen de fermentatie sau mucegai,fara corpuri straine (calciu, frunzulite, codite, etc)
Culoare : corespunzatore varietatii fructului (la gemul din...
Produsul gelificat obtinut prin fierberea cu zahar a fructelor proaspete sau conservate si ambalat in recipiente inchise ermetic.
Proprietati organoleptice
Aspect: fructe, bucati de fructe, sau petale partial destramte, in masa usor gelificata,din care nu se separa siropul, fara semen de fermentatie sau mucegai,fara corpuri straine (calciu, frunzulite, codite, etc)
Culoare : corespunzatore varietatii fructului (la gemul dintr-un singur fel de fructe) ; se admite o nuanta de brun deschis la fructele de culoare deschisa si brun inchis la fructele inchise la culoare
Gust si miros placute caracteristice varietatii fructului (la gemul dintr-un singur fel de fructe), nu se admite gust si miros strain.
Proprietati chimice
- substante solubile 61%
- bioxid de sulf total max 0,0025%
- aciditate totala exprimata in acid malic 0,5%
- cenusa insolubila in acid clorhidtic max 01%
- cupru max 7 mg/kg
- staniu max 100 mg/kg
Proprietati microbiologice
Conservele de gem dupa incubare, la termostat nu trebuie sa prezinte modificari exterioare, bombaj sau scurgeri de continut.
Trebuie sa prezinte absenta din continut a microorganismelor nesporulate si a bacteriilor anaerobe sporulate. Numarul mediu de micoorganisme in campul mictroscopic sa nu fie mai mare de 30, se admite prezenta bacteriilor aerome sporulate. Absenta bacteriei bacilus steatothermophilus.
Ambalarea
- conservele de gem se ambaleaza borcane de sticla inchise cu capace lacuite care asigura o inchidere ermetica.