Conditii neacceptate la termen: GELOZA SIMPLA (NUTRIENT AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Extract de carne 5 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 15 g/l pH = 7,4 ?0,2 2.Prezentare: Tuburi sticla cu 7 ml mediu 3.Principiu si interpretare: . Mediul este utilizat pentru izolarea, identificarea si întretinerea bacteriilor saprofite si patogene. Poate fi folosit ca mediu de îmbogãtire prin adãugare de ser 10% (...
Conditii neacceptate la termen: GELOZA SIMPLA (NUTRIENT AGAR) 1.Compozitie: Peptonã peptica 10 g/l Extract de carne 5 g/l Clorurã de sodiu 5 g/l Agar bacteriologic 15 g/l pH = 7,4 ?0,2 2.Prezentare: Tuburi sticla cu 7 ml mediu 3.Principiu si interpretare: . Mediul este utilizat pentru izolarea, identificarea si întretinerea bacteriilor saprofite si patogene. Poate fi folosit ca mediu de îmbogãtire prin adãugare de ser 10% (v/v) sau alte fluide biologice (sânge, lichid ascitic, etc.). .25 g in 900 ml apa distilata . Amestecul se fierbe pânã la dizolvarea completã a ingredientelor, se verificã pH-ul si, dacã este cazul, se ajusteazã la valoarea 7,2 ±0,2, folosind o solutie de NaOH 10%. Se completeazã volumul lichidului la 1000 ml si se repartizeazã în tuburi sau recipienti de diferite capacitãti, care se sterilizeazã prin autoclavare la 1210C timp de 15 min. 4.Principiu si interpretare: Mediu este recomandat pentru cultivarea unei mari varietati de microorganisme.Mediul este utilizat pentru teste de sterilitate pentru ciuperci .
BULION GLUCOZAT (Dextrose Broth) Compozitie: g/l Triptona 10,00 Extract de carne 3,00 Glucozã 5,00 Clorurã de sodiu 5,00 pH = 7,2 ? 0,2 Prezentare: Flacon cu 250 ml mediu gata de utilizare. Principiu si interpretare: Mediul este utilizat pentru cultivarea unei mari varietati de microorganisme, precum si pentru numararea bacteriilor termofile responsabile de alterarea conservelor. Dupã însãmântarea mediului cu proba de cercetat