Componenta "Recipiente de colectare a deşeurilor", parte a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Sibiu are ca scop continuarea strategiei locale de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu în conformitate cu prevederile Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Sibiu 2019-2025, contribuind astfel la sustenabilitatea sistemului de management integrat în ...
Componenta "Recipiente de colectare a deşeurilor", parte a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Sibiu are ca scop continuarea strategiei locale de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu în conformitate cu prevederile Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor în judeţul Sibiu 2019-2025, contribuind astfel la sustenabilitatea sistemului de management integrat în vederea conformării cu prevederile directivelor aplicabile sectorului de gestionare a deşeurilor (Directivei 99/31/EC privind depozitarea deşeurilor şi Directivei Cadru a deşeurilor (2008/98/EC). Obiectivul Consiliului Judeţean Sibiu este de îmbunătăţire a infrastructurii de gestionare a deşeurilor şi implicit a calităţii mediului în judeţul Sibiu prin extinderea colectării separate în cadrul SMID Sibiu în vederea îndeplinirii obiectivelor
legate de creşterea ponderii deşeurilor reciclate / valorificate în totalul cantităţii de deşeuri colectate şi reducerea cantităţii de deşeuri depozitate.
In 16.02.2023, pentru componenta "Recipiente de colectare a deşeurilor" a fost încărcată în platforma MySMIS Cererea de Finanţare - cod SMIS 158170 – pentru accesarea finanţării din Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014_2020.
Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului de furnizare recipiente de colectare făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.
În cazul în care, indiferent de motive angajamentele/creditele bugetare nu vor fi alocate, pe o perioada de 6 luni de la data încheierii Raportului procedurii şi de soluţionare definitivă a eventualelor contestaţii, procedura de atribuire se va anula de drept, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza 2 din Legea 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă. Perioada maximă pentru care operează clauza suspensivă este de 6 luni, astfel încât, în cazul în care condiţia semnării contractului de finanţare nu este îndeplinită, procedura de atribuire este anulată. Ofertanţii la procedură îşi asumă prin depunerea ofertei obligaţia de a-şi prelungi valabilitatea ofertei, la simpla solicitare a Aut Cont, daca Aut Cont se va afla in situatia aplicarii clauzei suspensive.
AC va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţii suplimentare, adresate de către operatorii economici cu cel putin 12 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. Aut cont va răspunde doar la solicitările de clarificări adresate de operatorii economici până la termenul-limită stabilit la Sec. I.3, respectiv 20 de zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.