Contextul general al achiziţiei este dat de implementarea proiectului "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe din judeţul Giurgiu, cod F-PNRR-Dotari-2023-6228" aferent Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care Consiliul Judeţean Giurgiu a solicitat finanţare pentru o unitate de învăţământ şi o unitate conexă aflate în adm...
Contextul general al achiziţiei este dat de implementarea proiectului "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe din judeţul Giurgiu, cod F-PNRR-Dotari-2023-6228" aferent Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care Consiliul Judeţean Giurgiu a solicitat finanţare pentru o unitate de învăţământ şi o unitate conexă aflate în administrarea sa, dar şi pentru 27 de UAT-uri de pe raza judeţului Giurgiu care au delegat dreptul de depunere a aplicaţiei de finanţare în numele lor cu scopul de a dota cu MOBILIER pentru laboratoare informatică, săli de clasă, laboratoare, cabinete şi ateliere de practică pentru creşterea performanţelor şcolare şi dezvoltarea armonioasă a elevilor la nivelul unităţilor menţionate anterior.
Unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Giurgiu încă se confruntă cu sali de clasa, cabinete si laboratoare ce nu sunt dotate conform Normativelor de dotari minimale, avand mobilier invechit si deteriorat, iar atelierele din cadrul unitatilor IPT au un minim de dotari invechite care nu asigura desfasurarea procesului educational la standarde inalte.
Infrastructura precară şi dotările inadecvate reprezintă un prim factor în perpetuarea inechităţii, reducerea atractivităţii şcolilor din mediul rural pentru cadrele didactice bine pregătite şi a reputaţiei unităţilor de învăţământ în cadrul comunităţilor. În aceste cazuri, există o nevoie acută de investiţii, care să se concentreze pe creşterea calităţii actului educaţional, prin asigurarea spaţiilor şi dotărilor necesare, inclusiv a laboratoarelor de specialitate. Starea, locaţia şi tipul infrastructurii educaţionale au impact nu numai asupra accesului la educaţie, ci şi asupra calităţii acesteia, asupra moralului şi sănătăţii mentale a copiilor şi cadrelor didactice precum şi asupra capacităţii şcolii de a utiliza metode pedagogice moderne.
Infrastructura educaţională din judetul Giurgiu necesită îmbunătăţiri masive pentru a îndeplini exigenţele organizării unui proces educaţional modern şi incluziv. Problemele de calitate a infrastructurii afectează, în mod deosebit, unităţile de învăţământ din mediul rural, dar şi pe cele mai aglomerate, din mediul urban.
Infrastructura educaţională din judeţul Giurgiu necesită îmbunătăţiri masive pentru a îndeplini exigenţele organizării unui proces educaţional modern şi incluziv. Problemele de calitate a infrastructurii afectează, în mod deosebit, unităţile de învăţământ din mediul rural, dar şi pe cele mai aglomerate, din mediul urban.
Astfel în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei nr. 1.203/2022 pentru aprobarea reglementării tehnice "Normativ privind proiectarea, realizarea şi exploatarea construcţiilor pentru şcoli şi licee, indicativ NP 010-2022" şi contractului de finanţare Nr. 221DOT ⁄ 2023 este necesară achiziţionarea de mobilier specific laborator în cadrul prezentei proceduri de atribuire.