In cadrul acestei investiţii, prin proiect, la nivelul Scolii Gimnaziale “Vasile Berci" vor fi asigurate echipamente digitale pentru sălile de clasă şi laboratorul de informatică, respectiv laboratoare de ştiinţe şi cabinete şcolare, în vederea atingerii OS2 şi OS3.
Astfel, 15 săli de clasă din cadrul unităţii de învăţământ, vor fi dotate cu următoarele echipamente ce vor îndeplini specificaţiile tehnice minimale menţionate...
In cadrul acestei investiţii, prin proiect, la nivelul Scolii Gimnaziale “Vasile Berci" vor fi asigurate echipamente digitale pentru sălile de clasă şi laboratorul de informatică, respectiv laboratoare de ştiinţe şi cabinete şcolare, în vederea atingerii OS2 şi OS3.
Astfel, 15 săli de clasă din cadrul unităţii de învăţământ, vor fi dotate cu următoarele echipamente ce vor îndeplini specificaţiile tehnice minimale menţionate în OME 6416/15.12.2022: o tablă interactivă de min. 65 inch, prevăzută cu suport de fixare; l sistem all-in-one de operare preinstalat; un sistem de sunet; o cameră videoconferinţă; o imprimantă multifuncţională; un scanner documente portabil. Suplimentar, pentru sistemele all-in-one din clase, a fost prevăzută şi achiziţia a câte unei licenţe antivirus. Pentru a asigura legătură interactiva către o predare mai eficientă şi o învăţare mai uşoară, fiecare clasă va fi dotată şi cu o tabletă interactivă conectată cu tabla interactivă. Aceasta va permite cadrelor didactice sa fie mai elocvente, modul de tabla interactiva oferind o gama de lecţii cu mai multe fundaluri - inclusiv partitura muzicală, linii orizontale şi hârtie milimetrica. Dascălii pot scrie şi desena pe aceste spatii de lucru de la distanţă, în timp ce se deplasează prin sala de clasă. Mai mult decât atât, funcţia de control wireless permite utilizarea oricărui material educaţional stocat in calculator, cum ar fi prezentări in Power Point, fişiere PDF si Word sau materiale educaţionale Online.
In ceea ce priveşte laboratorul de informatică, la nivelul unităţii de învăţământ, prin investiţie se vizează dotarea unui laborator într-un spaţiu existent la nivelul Scolii Gimnaziale, care să deservească componenta de învăţământ primar/gimnazial. Laboratorul va fi prevăzut cu o tablă interactivă prevăzută cu suport de fixare; un laptop cu sistem de operare preinstalat, 15 de sisteme All-in-One, un sistem de sunet; o multifuncţională, o cameră videoconferinţă, un router wifi (router bazat pe noua tehnologie Wi-Fi 6 Mesh care să asigure conexiuni mai rapide, acoperire extinsă, latenţă redusă şi să permită conectarea mai multor dispozitive), 1 scanner de documente portabil şi o tabletă interactivă.
Pentru echipamentele din laborator au fost prevăzute 16 licenţe antivirus.
Totodată, se urmăreşte dotarea cabinetelor şcolare. Aceste cabinete vor fi prevăzute diverse echipamente digitale. Laboratorul de ştiinţe va fi, de asemenea, dotat cu diverse echipamente digitale precum programe informatice, hard-disk portabil, pachet senzori fizică.
Valoarea estimata a contractului de furnizare a echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale (fara TVA) – 474.673,85 Lei, din care:
I9: Dotări laborator informatică (fără TVA) – 88.540,20 Lei.
I9: Dotări 15x săli de clasă/grupă (fără TVA) – 317.269,05 Lei, din care nu mai mult de 21.151,27 Lei (fără TVA)/sală.
I11: Dotări laboratoare ştiinţe – 29.513,40 Lei.
I11: Dotări cabinete şcolare (fără TVA) – 39.351,20 Lei, din care nu mai mult de 19.675,60 Lei (fără TVA)/cabinet.
Conform Art. 160 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice (asa cum a fost modificata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 107/2017), coroborat cu prevederile Art. 24 alin. (3) si Art. 55 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 395/2016 precum si toate actualizarile ulterioare, autoritatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificare (daca acestea au fost primite in termen 8 zile inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor), cu cel mult 4 zile calendaristice inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor.