In Municipiul Botosani ,in prezent există amenajate pe domeniul public un număr de 43 terenuri de joacă pentru copii, care deţin autorizaţie de funcţionare, astfel: 38 terenuri- în perimetrul asociaţiilor de proprietari, în ANL Bucovina şi ANL Cişmea şi 5 terenuri în: parc M. Eminescu, parc Curcubeului, parc Sucevei, parc Tineretului şi scuar str. Vârnav. Din cele 43 locuri există un număr de 25 terenuri modernizate d...
In Municipiul Botosani ,in prezent există amenajate pe domeniul public un număr de 43 terenuri de joacă pentru copii, care deţin autorizaţie de funcţionare, astfel: 38 terenuri- în perimetrul asociaţiilor de proprietari, în ANL Bucovina şi ANL Cişmea şi 5 terenuri în: parc M. Eminescu, parc Curcubeului, parc Sucevei, parc Tineretului şi scuar str. Vârnav. Din cele 43 locuri există un număr de 25 terenuri modernizate dotate cu obiecte de joacă fabricate în conformitate cu normele europene , iar alte 3 terenuri sunt cuprinse în proiecte de modernizare cu fonduri europene.
La sfârşitul anului 2021 s-a analizat situaţia terenurilor de joacă nemodernizate şi s-a constatat că acestea trebuie modernizate în următorii ani.
Astfel, procesul de redotare a terenurilor nemodernizate va începe in acest an pentru un număr de 7 terenuri existente şi situate în diferite cartiere: Bucovina, Primăverii, Cişmea şi Manoleşti.
Având în vedere necesitatea asigurării unor spaţii de joacă moderne, sigure şi atractive pentru copii, se va urmari atingerea urmatoarelor obiective:
-fiecare loc de joacă să fie redotate complet cu echipamente noi şi să aibă o tematică distinctă;
- întreaga suprafaţă de joc să fie amenajată cu tartan multicolor, atât pentru siguranţa în utilizare cât şi pentru a îi atrage vizual pe copii cu diferite desene sau combinaţii de culori realizate în tematica stabilită;
- să se refacă împrejmuirile existente; împrejmuirile se vor realiza cu forţe proprii de către UAT Botoşani.
- să fie înlocuite băncile şi coşurile vechi şi inestetice; acestea se vor înlocui cu mobilier existent pe stoc cu forţe proprii de către UAT Botoşani.
Locurile de joaca ce necesita reutilare si amenajare cu tartan vor avea fiecare cate o tematica distincta, respectiv: Ocean, Medieval, Speedpark, Dumbrava minunată, Cartea unglei şi Poieniţa verde.
Pentru redotare se vor achiziţiona următoarele tipuri de echipamente şi dotări: complexe de joacă în tematica stabilită dotate cu tobogane, căţărători, scări de acces, etc. ( castel/cetate, vapor, tren, copăcel, junglă, etc.), leagăne cu scăunele normale şi baby, balansoare cu traversă de lemn şi pe arc, figurine pe arc, căsuţe joc, panouri informare, amenajare suprafeţe de joc cu tartan şi borduri lemn. Cantităţile, tipurile de dotări şi decoraţiunile vor fi stabilite funcţie de mărimea locului de joacă şi de tematica aleasă pentru fiecare loc de joacă în parte.
Echipamentele şi dotările existente în locurile de joacă propuse spre modernizare vor fi ridicate de către echipa DSPSA. Acestea vor fi evaluate, analizate şi cele care prezintă siguranţă în utilizare se vor repara şi amplasa în alte locuri de joacă deficitare ca dotare.
Toate echipamentele care fac obiectul contractului trebuie să fie destinate spaţiilor publice care să reziste la o utilizare intensă de către un număr mare de copii.
Echipamentele trebuie să fie concepute şi realizate astfel încât să stimuleze dezvoltarea abilităţilor fizice, psihice şi motorii ale copiilor, eliminând totodată riscul de accidentare.
Specificaţiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producţie, producător, un procedeu special, un produs special, un standard, un normativ, o marcă de fabrică sau de comerţ, un brevet de invenţie, o licenţă de fabricaţie, o anumită autorizare, atestare, certificare, sunt menţionate doar pentru identificarea cu uşurinţă a tipului acestora şi nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau anumitor produse/servicii sau lucrări. Aceste specificaţii vor fi considerate ca având menţiunea ,,sau echivalent".