2. Lotul 2-Zona 2 Contract FRUCTE/MERE,
Se vor furniza fructe-mere. Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui mere.Depozitele de fructe, trebuie să deţină autorizaţie/înregistrare sanitară veterinară valabilă pe perioada contractului/acordului-c...
2. Lotul 2-Zona 2 Contract FRUCTE/MERE,
Se vor furniza fructe-mere. Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui mere.Depozitele de fructe, trebuie să deţină autorizaţie/înregistrare sanitară veterinară valabilă pe perioada contractului/acordului-cadru de furnizare, conform Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare.Mijloacele de transport necesare furnizării fructelor şi legumelor proaspete, trebuie să deţină autorizaţie/înregistrare sanitară veterinară valabilă pe perioada contractului/acordului-cadru de furnizare, conform Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 2.987.562 buc. şi cant. max. 8.962.686 buc. Val. min. 1.912.039,68 lei şi val. max. 5.736.119,04 lei..
4. Lotul 4-Zona 3 Produse de panificaţie Zona 3 (Borşa-Valea Vişeului-Valea Izei),
Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui:- corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;- covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008.Se vor furniza produse de panificaţie, 5 zile pe săptămână, astfel: 3 zile corn (luni, marţi, miercuri) şi 2 zile biscuiţi uscaţi (joi şi vineri). La cererea motivată a părinţilor, preşcolarii sau elevii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză şi/sau la orice alt ingredient sau compus şi/sau la orice produs distribuit conform prevederilor art. 3 alin. (3) sau degustat conform prevederilor art. 5 alin. (3) vor beneficia de produse adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 652/2023.1. Porţia produselor de panificaţie, în funcţie de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn şi baton sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi. Produsele de panificaţie vor fi produse din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat şi care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.Propunerea tehnică, trebuie să precizeze valoarea energetică a produsului şi să prevadă dataliat, conform Regulamentului European nr. 1169/2011, cantităţile exprimate în grame a fiecărui nutrient, raportate la 100 gr/produs.În cazul în care porţia de biscuiţi sau covrigi uscaţi va avea echivalentul valorii energetice a cornului sau batonului prezentat, ofertanţii vor trebui să cuprindă în propunerea tehnică documente justificative prin care se detaliază modul de stabilire a valorii energetice a cornului sau batonului de 80 gr. în echivalare cu biscuiţii sau covrigii uscaţi în gramaj şi valoare energetică. Toate documentele justificative vor fi confirmate de către o autoritate competentă în domeniul alimentaţiei publice.2. Pentru diversificare, făina integrală/dietetică folosită la prepararea produselor de panificaţie poate conţine amestecuri de seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac.3. Perioada de consum pentru corn sau baton ambalat se stabileşte de producător, fără a depăşi 7 zile de la data fabricaţiei. Pentru celelalte produse de panificaţie se vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la informarea consumatorilor. Termenul de valabilitate rămas între momentul recepţiei şi darea în consum a acestuia trebuie să acopere timpul rămas pentru distribuire la elevi şi consum.4. Fac obiectul Programului pentru şcoli al României doar produsele proaspete, cu condiţia ca la prepararea acestora să fie interzisă utilizarea aluatului congelat.Odată cu depunerea propunerii tehnice, ofertanţii vor prezenta machetele etichetelor produselor pe care le vor distribui, în cazul în care vor fi declaraţi ofertanţi câştigători. Inscripţionarea de pe machetele prezentate trebuie să corespundă cu datele din propunerea tehnică, care vor fi identice cu cele de pe ambalajele produselor prezentate la începerea distribuţiei ca mostre, respectiv cu cele ale produselor distribuite în şcoli pe toată perioada de derulare a contractului.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 1.664.952 buc. şi cant. max. 4.994.856 buc. Val. min. 982.321,68 lei şi val. max. 2.946.965,04 lei..
5. Lotul 5-Zona 4 Produse de panificaţie Zona 4 (Tg Lăpuş-Baia Sprie-Copalnic-Baia Mare-Seini),
Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui:- corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;- covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008.Se vor furniza produse de panificaţie, 5 zile pe săptămână, astfel: 3 zile corn (luni, marţi, miercuri) şi 2 zile biscuiţi uscaţi (joi şi vineri). La cererea motivată a părinţilor, preşcolarii sau elevii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză şi/sau la orice alt ingredient sau compus şi/sau la orice produs distribuit conform prevederilor art. 3 alin. (3) sau degustat conform prevederilor art. 5 alin. (3) vor beneficia de produse adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 652/2023.1. Porţia produselor de panificaţie, în funcţie de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn şi baton sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi. Produsele de panificaţie vor fi produse din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat şi care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.Propunerea tehnică, trebuie să precizeze valoarea energetică a produsului şi să prevadă dataliat, conform Regulamentului European nr. 1169/2011, cantităţile exprimate în grame a fiecărui nutrient, raportate la 100 gr/produs.În cazul în care porţia de biscuiţi sau covrigi uscaţi va avea echivalentul valorii energetice a cornului sau batonului prezentat, ofertanţii vor trebui să cuprindă în propunerea tehnică documente justificative prin care se detaliază modul de stabilire a valorii energetice a cornului sau batonului de 80 gr. în echivalare cu biscuiţii sau covrigii uscaţi în gramaj şi valoare energetică. Toate documentele justificative vor fi confirmate de către o autoritate competentă în domeniul alimentaţiei publice.2. Pentru diversificare, făina integrală/dietetică folosită la prepararea produselor de panificaţie poate conţine amestecuri de seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac.3. Perioada de consum pentru corn sau baton ambalat se stabileşte de producător, fără a depăşi 7 zile de la data fabricaţiei. Pentru celelalte produse de panificaţie se vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la informarea consumatorilor. Termenul de valabilitate rămas între momentul recepţiei şi darea în consum a acestuia trebuie să acopere timpul rămas pentru distribuire la elevi şi consum.4. Fac obiectul Programului pentru şcoli al României doar produsele proaspete, cu condiţia ca la prepararea acestora să fie interzisă utilizarea aluatului congelat.Odată cu depunerea propunerii tehnice, ofertanţii vor prezenta machetele etichetelor produselor pe care le vor distribui, în cazul în care vor fi declaraţi ofertanţi câştigători. Inscripţionarea de pe machetele prezentate trebuie să corespundă cu datele din propunerea tehnică, care vor fi identice cu cele de pe ambalajele produselor prezentate la începerea distribuţiei ca mostre, respectiv cu cele ale produselor distribuite în şcoli pe toată perioada de derulare a contractului.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 3.491.313 buc. şi cant. max. 10.473.939 buc. Val. min. 2.059.874,67 lei şi val. max. 6.179.624,01 lei..
3. Lotul 3-Zona 2 Produse de panificaţie Zona 2 (Sighetu Marmaţiei-Tisa-Mara),
Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui:- corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;- covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008.Se vor furniza produse de panificaţie, 5 zile pe săptămână, astfel: 3 zile corn (luni, marţi, miercuri) şi 2 zile biscuiţi uscaţi (joi şi vineri). La cererea motivată a părinţilor, preşcolarii sau elevii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză şi/sau la orice alt ingredient sau compus şi/sau la orice produs distribuit conform prevederilor art. 3 alin. (3) sau degustat conform prevederilor art. 5 alin. (3) vor beneficia de produse adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 652/2023.1. Porţia produselor de panificaţie, în funcţie de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn şi baton sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi. Produsele de panificaţie vor fi produse din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat şi care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.Propunerea tehnică, trebuie să precizeze valoarea energetică a produsului şi să prevadă dataliat, conform Regulamentului European nr. 1169/2011, cantităţile exprimate în grame a fiecărui nutrient, raportate la 100 gr/produs.În cazul în care porţia de biscuiţi sau covrigi uscaţi va avea echivalentul valorii energetice a cornului sau batonului prezentat, ofertanţii vor trebui să cuprindă în propunerea tehnică documente justificative prin care se detaliază modul de stabilire a valorii energetice a cornului sau batonului de 80 gr. în echivalare cu biscuiţii sau covrigii uscaţi în gramaj şi valoare energetică. Toate documentele justificative vor fi confirmate de către o autoritate competentă în domeniul alimentaţiei publice.2. Pentru diversificare, făina integrală/dietetică folosită la prepararea produselor de panificaţie poate conţine amestecuri de seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac.3. Perioada de consum pentru corn sau baton ambalat se stabileşte de producător, fără a depăşi 7 zile de la data fabricaţiei. Pentru celelalte produse de panificaţie se vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la informarea consumatorilor. Termenul de valabilitate rămas între momentul recepţiei şi darea în consum a acestuia trebuie să acopere timpul rămas pentru distribuire la elevi şi consum.4. Fac obiectul Programului pentru şcoli al României doar produsele proaspete, cu condiţia ca la prepararea acestora să fie interzisă utilizarea aluatului congelat.Odată cu depunerea propunerii tehnice, ofertanţii vor prezenta machetele etichetelor produselor pe care le vor distribui, în cazul în care vor fi declaraţi ofertanţi câştigători. Inscripţionarea de pe machetele prezentate trebuie să corespundă cu datele din propunerea tehnică, care vor fi identice cu cele de pe ambalajele produselor prezentate la începerea distribuţiei ca mostre, respectiv cu cele ale produselor distribuite în şcoli pe toată perioada de derulare a contractului.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 1.234.182 buc. şi cant. max. 3.702.546 buc. Val. min. 728.167,38 lei şi val. max. 2.184.502,14 lei..
1. 1 - Lotul 1-Zona 1 Contract Lapte UHT,
Se va furniza lapte UHT pe suprafaţa întregului judeţ. Pentru anii şcolari 2023-2026 în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş se va distribui lapte UHT, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao, cu un conţinut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime.La cererea motivată a părinţilor, preşcolarii sau elevii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză şi/sau la orice alt ingredient sau compus şi/sau la orice produs distribuit conform prevederilor art. 3 alin. (3) din HG nr. 652/2023 sau degustat conform prevederilor art. 5 alin. (3) din aceeaşi hotărâre vor beneficia de produse adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la art. 3 alin. (1) din HG nr. 652/2023.Unităţile de procesare a laptelui UHT trebuie să deţină autorizaţie sanitară veterinară, valabilă pe perioada contractului/acorduluicadru de furnizare, conform Ordinului ANSVSA nr. 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, cu modificările şi completările ulterioare.Mijloacele de transport necesare furnizării laptelui UHT trebuie să deţină autorizaţie sanitară veterinară valabilă pe perioada contractului/acordului-cadru de furnizare, conform Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinului ANSVSA nr. 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, cu modificările şi completările ulterioare.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 7.490.554 buc. şi cant. max. 22.471.662 buc. Val. min. 7.565.459,54 lei şi val. max. 22.696.378,62 lei..
6. Lotul 6-Zona 5 Produse de panificaţie Zona 5 (Chioar-Codru),
Pentru perioada 2023-2026, respectiv anii şcolari 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026, în unităţile de învăţământ din judeţul Maramureş cuprinse în Programul pentru şcoli al României conform legii, se vor distribui:- corn sau baton ambalat, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;- covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, ambalaţi, din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat, care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008.Se vor furniza produse de panificaţie, 5 zile pe săptămână, astfel: 3 zile corn (luni, marţi, miercuri) şi 2 zile biscuiţi uscaţi (joi şi vineri). La cererea motivată a părinţilor, preşcolarii sau elevii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză şi/sau la orice alt ingredient sau compus şi/sau la orice produs distribuit conform prevederilor art. 3 alin. (3) sau degustat conform prevederilor art. 5 alin. (3) vor beneficia de produse adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 652/2023.1. Porţia produselor de panificaţie, în funcţie de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn şi baton sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi. Produsele de panificaţie vor fi produse din făină integrală/dietetică, care nu sunt produse pe bază de aluat congelat şi care pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.Propunerea tehnică, trebuie să precizeze valoarea energetică a produsului şi să prevadă dataliat, conform Regulamentului European nr. 1169/2011, cantităţile exprimate în grame a fiecărui nutrient, raportate la 100 gr/produs.În cazul în care porţia de biscuiţi sau covrigi uscaţi va avea echivalentul valorii energetice a cornului sau batonului prezentat, ofertanţii vor trebui să cuprindă în propunerea tehnică documente justificative prin care se detaliază modul de stabilire a valorii energetice a cornului sau batonului de 80 gr. în echivalare cu biscuiţii sau covrigii uscaţi în gramaj şi valoare energetică. Toate documentele justificative vor fi confirmate de către o autoritate competentă în domeniul alimentaţiei publice.2. Pentru diversificare, făina integrală/dietetică folosită la prepararea produselor de panificaţie poate conţine amestecuri de seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac.3. Perioada de consum pentru corn sau baton ambalat se stabileşte de producător, fără a depăşi 7 zile de la data fabricaţiei. Pentru celelalte produse de panificaţie se vor respecta prevederile legislaţiei în vigoare referitoare la informarea consumatorilor. Termenul de valabilitate rămas între momentul recepţiei şi darea în consum a acestuia trebuie să acopere timpul rămas pentru distribuire la elevi şi consum.4. Fac obiectul Programului pentru şcoli al României doar produsele proaspete, cu condiţia ca la prepararea acestora să fie interzisă utilizarea aluatului congelat.Odată cu depunerea propunerii tehnice, ofertanţii vor prezenta machetele etichetelor produselor pe care le vor distribui, în cazul în care vor fi declaraţi ofertanţi câştigători. Inscripţionarea de pe machetele prezentate trebuie să corespundă cu datele din propunerea tehnică, care vor fi identice cu cele de pe ambalajele produselor prezentate la începerea distribuţiei ca mostre, respectiv cu cele ale produselor distribuite în şcoli pe toată perioada de derulare a contractului.Estimări ale cantităţilor min şi max care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru: cant. min. 1.100.107 buc. şi cant. max. 3.300.321 buc. Val. min. 649.063,13 lei şi val. max. 1.947.189,39 lei..